Despre DETOX – avem sau nu nevoie de detoxifierea organismului?

Suntem dupa o perioada mai grea a Sarbatorilor de iarna, cand omul a stat mai mult ,asezat si pe cat de cumpatat a putut fi in fata meselor intinse mai multe zile in sir. Adevarul este ca arareori am auzit spunand pe cineva ca dupa Sarbatorile de Pasti sau Craciun+An Nou se simte mai usor si mai bine. Tot ceea ce auzim este exact la polul opus: m-am ingrasat, ma simt mai greu, digestia ingreunata, dureri de bila, etc. Am scris mai demult un articol si despre asta…

O privire atenta asupra corpului uman poate aduce intelegerea faptului ca, el functioneaza asemeni unei ‘’menajerii’’, in care exista intotdeauna un ‘’input’’ si un ‘’output’’. Ne-am obisnuit sa facem curatenie in casa in care traim, insa cu greu putem accepta ideea ca propriul organism are nevoie de aceeasi curatenie. Omul se hraneste de cele mai multe ori cu hrana necorespunzatoare, aproape nenaturala, plina de conservanti, fructele si legumele sunt impregnate cu pesticide, carnea este suprasaturata de hormoni pentru a forta cresterea animalelor, se consuma in exces proteine, aditivi alimentari nocivi, supermarketurile sunt pline de sucuri sintetice, indulcite cu inlocuitori ai zaharului, este preferata mancarea superprocesata sau de tip fast-food.

Respiram un aer impur si nu facem miscare in aer liber pentru a oxigena suficient plamanii.

Daca mai adaugam si faptul ca folosim deodorante cu protectie 24h sau, mai nou, de 72 h, avem tabloul complet al eliminarii insuficiente de toxine ce raman intr-o cantitate mare in organism.

In mod practic, organismul nu poate elimina suficient de repede si de bine reziduurile; nu este de mirare de ce corpul uman incepe sa functioneze din ce in ce mai prost, sa aiba dereglat echilibrul asimilatie-dezasimilatie, sa apara astfel obezitatea, intoxicarea sangelui, probleme la nivel circulator, cardiac, starea de iritare si nervozitate, acneea, migrenele, respiratie urat mirositoare, constipatia, sindromul colonului iritabil, apatia si lipsa de energie. Devenim astfel, pe masura inaintarii in varsta, un sui-generis depozit de toxine depuse in special la nivelul colonului, sub forma unor depuneri cunoscute sub numele de ‘’placa mucoidala”, dar si in tesuturi, sub termenul de AMA, din traditia Ayurvedica.

In lipsa eliminarii acestor depuneri apar flatulenta, afectiuni ale ficatului, ale pielii, probleme emotionale, probleme la nivelul rinichilor, etc.

Holismul recunoaste importanta detoxifierii si aplicabilitatea acesteia in eliminarea rapida a unor afectiuni la nivelul corpului fizic, insa si cu repercursiuni la nivel emotional si al mintii.

Exista un numar suficient de mare de posibilitati de detoxifiere, cel mai la moda si mai eficient este cunoscut sub numele de DETOX sau detoxifierea colonului pe parcursul a mai multor zile de repaus alimentar, dublate de clisme cu cafea organica. In Romania stiu ca exista cateva centre unde se poate face o astfel de purificare. Exista numeroase voci care se opun detoxifierii, pe motiv ca inteligenta organismului nostru asigura necesarul detoxifierii si nu e nimic mai neadevarat ca aceasta afirmatie. Limba scoate pe parcursul noptii, prin sistemul limfatic, o multime de depozite, pe care, d emulte ori le inghitim dimineata, pentru ca nu stim sau nu am fost invatati sa le curatam simplu, cu o lingurita. In stomacul nostru, daca suntem de exemplu raciti, gasim dimineata, tot prin sistemul limfatic, o multime de mucozitati pe care, teoretic, ar trebui sa le eliminam cumva. Transpiratia este suprimata cu inhibitorii deodoranti ce ajung la 72 ore de ”protectie”, apa nu prea mai consumam si trecem la categoria lichide, cafeaua, care de fapt deshidrateaza, sau sucurile cu indulcitori. Nasul este plin de praf pe care nu il eliminam, ci il inhalam cu stoicism si fara vrerea noastra, cand ar fi atat de simplu sa il purificam cu ajutorul apei saline… Mai mult, desi multi specialisti spun ca nu trebuie sa ne detoxifiem, Dr Alexis Carrel a demonstrat stiintific importanta asigurarii nutrientilor, oxigenului si detoxifiereii unui tesut viu, pe parcursul a mai bine de 20 ani, studiu intrerupt nu pentru ca acel tesut de pui ar fi murit, ci pentru ca, s-a ajuns la concluzia nemuririi sau replicarii infinite la nivel celular.

”Cellular senescence[edit]

Carrel was also interested in the phenomenon of senescence, or aging. He claimed that all cells continued to grow indefinitely, and this became a dominant view in the early 20th century.[17] Carrel started an experiment on January 17, 1912, where he placed tissue cultured from an embryonic chicken heart in a stoppered Pyrex flask of his own design.[18] He maintained the living culture for over 20 years with regular supplies of nutrient. This was longer than a chicken’s normal lifespan. The experiment, which was conducted at the Rockefeller Institute for Medical Research, attracted considerable popular and scientific attention.[19]”

Sursa: Wikipedia

In ceea ce ne priveste si mai pamanteam abordat, la indemana tuturor se afla insa dieta vegetariana, bogata in fibre, plus cantitatea suficient de mare de apa bauta zilnic si anumite combinatii de plante pe care le putem lua pentru depurarea si detoxifierea organismului. Pulberile de iarba de grau, orz verde si alfalfa, cu suc de lamaie, pot face minuni in privinta detoxifierii si a alcalinizarii organismului

Puteti incerca, nu aveti nimic de pierdut ci doar de castigat frumusete si sanatate!

 

Namaste!

Dana Țupa

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}