Scoala de yoga online, E-mail: info@purna.ro

Viseaza. Traieste.
Transforma.
Fii calator spre sine!

Un studio de yoga unde clase practice, cursuri sau ateliere cu diferite tematici, iti pot aduce experienta, cunoastere, energie si bucurie. Un loc unde te simti acasa.

A deveni cel mai bun TU este putere, a te cunoaste pe tine este adevarata intelepciune. Calator spre Sine!

Chemarea

Calatorim de-a lungul vietii, cautand sa implinim, sa simtim cat mai mult si mai bine si, la fel ca si tine cel mai probabil, m-am trezit la un moment dat, intrebandu-ma incotro se duce viata mea. Mi se parea ca sunt la voia altora, ca ma las purtata de ziua de azi, fara sa am o tinta speciala si traiam in caldut. Aveam un serviciu bun, dar care ma facea nefericita, neimplinita si munceam pentru salariu. Nu era viata ce mi-o doream si ma ardea literalmente un dor de a explora mai mult din ceea ce eram, de fapt.

Cum a inceput totul?

O copilarie si o adolescenta cu sanatate subreda umplute la greu cu spitale, antibiotice si tratamente invazive, dar complet ineficiente pe perioade mai lungi de 2 luni, m-au dus cu gandul si speranta ca poate mai exista ceva... Mi-as fi dorit sa fie cineva care sa ma indrume si sa imi spuna ce sa fac ca sa ma insanatosesc si as fi facut exact ca mama lui Creanga, as fi tors si in furca, numai sa scap!

Si acum cred cu tarie ca, sta la indemana noastra sa ne imbunatatmi sanatatea, felul in care arata corpul nostru, sa echilibram latura emotional-mentala, sau sa obtinem cand avem nevoie, linistea sufletului.

Pe la 16 ani, descopeream cartea lui Tufoi si practicam din ea, desi nu prea intelegeam mare lucru... Mi-am pus intrebari mai profunde despre subiectele tratate pe scurt (evident cenzurate) si mi-am dorit sa aflu si sa pot. Am avut mai multi profesori, atat romani cat si straini, pe diferite ramuri yoga, dar omagiul de suflet ramane celui care mi-a deschis drumurile: Teodor Stefanescu

Am avut mai multi traineri din diverse domenii, unii mai buni, altii poate nu tocmai, dar de la fiecare am invatat cate ceva si am aplicat in propria mea viata. Pe unii dintre ei ii port in suflet mereu, de altii m-am desprins total ca si principii si abordare, dar totusi, fiecare isi are locul lui in viata mea.

Dalai Lama, Tanpai Rinpoche, Swami Shivani, Swami Shankarananda Giri, Swami Nityananda, Ajahn Tong, Reinhard Gammenthaler, Ayang Rinpoche, sunt alti maestri de suflet ce mi-au indrumat pasii.

NLP

Nu m-am oprit doar la yoga, ci m-am dus catre NLP. Pe la 25 ani am citit prima carte a lui Tony Robbins si m-a fascinat. Era ceva simplu, inteligibil si care m-a ajutat in resetarea felului in care gandeam si simteam, aducand o imbunatatire substantiala in viata mea de atunci. Am ramas fan devotat al lui Robbins, pe care mai tarziu, l-am si cunoscut in cadrul numeroaselor seminarii la care am participat de-a lungul anilor.

In 2004 am obtinut acreditarea de NLP Practitioner, recunoscuta de Asociatia Internationala de Programare Neuro Lingvistica – IANLP, iar in 2012 Master-ul NLP. De ce combinatia Yoga-NLP? Pentru ca o consider utila si eficienta in integrarea mea si nu numai, in societatea in care traiesc. Asa cum spunea si Buddha, calea de mijloc este cea mai buna; tot astfel, Yoga imi aduce partea de spiritualitate de care am nevoie, iar NLP ma ajuta sa ma integrez in societatea in care traiesc zi de zi, dar mai presus de toate, sa pot impartasi sau ajuta intr-un mod eficient pe cei care imi cer sprijinul.

In 2015 am devenit Strategic Interventions Coach la Robbins - Madanes Institute si ca trainer in dezvoltare personala sustin workshopuri, unde aplic intensiv NLP si EFT, pe care le consider remarcabile si cu rezultate imediate, cum este cazul retreatului de Yoga Scopului, de exemplu.

Cum a aparut PURNA?

Aveam 40 ani cand m-am decis sa fac schimbarea in viata mea si mama m-a batut la cap vreo 3 ani sa ma reintorc la Multinationale, pana intr-o zi cand mi-a cerut voie sa asiste la o prezentare a mea. Nici nu-mi aduc aminte despre ce a fost subiectul atunci, dar stiu ca, ea si Papito au plecat din sala cu un zambet in coltul gurii si de atunci nu mi-a mai spus niciodata sa ma angajez.

Mi-am dorit un loc unde sa fie adunate experientele mai multor traineri si de unde sa impartasim celor doritori de mai bine, mai mult si mai frumos in viata lor, cautatorilor cum imi place sa ii numesc, asa ca, am fondat in 2010, PURNA Yoga, de fapt, prima scoala de yoga din Romania acreditata international.

Nu am scapat nici eu si am devenit odata cu scoala, primul Yoga Teacher din Romania, cu cea mai inalta acreditare ce se poate obtine la Yoga Alliance USA. In Bucuresti cel putin, nu erau decat 2-3 oameni care facusera cursuri de instructori, prin India sau America, iar studiourile de yoga erau in stadiul de embrion...

In 2014 am tinut primul curs de instructori yoga acreditati international pe Hatha Yoga Traditionala (TTC200) si de atunci am continuat in fiecare an sa daruim si sa fim alaturi de cei ce si-au dorit sa schimbe ceva masiv, facand din pasiunea lor, o meserie pentru o viata. Unii chiar au reusit, au muncit pe branci, au studiat ulterior, s-au specializat, in timp ce pentru altii, certificatul a ramas o simpla bucata de hartie intr-un sertar, sumarizand experiente frumoase, depasirea cercului de confort personal, dar cam atat.

Este greu sa pornesti un astfel de business in tara noastra, mai ales daca nu ai resurse financiare, daca nu cunosti marketing, promovare, contabilitate, relatii cu clientii, daca nu ai o vointa puternica sau daca nu persisti. Nu, chiar nu e suficient sa fii bun in yoga ca sa pornesti o afacere in domeniu. E de munca, dar ma implineste!

Marturii ale clienților