Ce se intampla cand intonam o mantra?

O continuare a articolului anterior sau altfel spus, acum că aveți un background despre  voi veni cu câteva informații mai mult dintr-o perspectivă și experiență personală.

Mantra Seed vs. Mantra Lungă

Am zis că mantra seed este ca și o cărămidă, un suport pentru mantrele lungi și că are o putere mărită. Hai sa vedem mantrele astea seed ca și niște condimente:

  • Putere, intensitate mărita într-un aspect, concentrație, poți să simți efectul, gustul când este într-o formă mai pură sau cantitate crescută
  • Mantrele lungi sunt formate de fapt din mantre seed. Fiecare sunet, silabă dintr-un cuvânt din sanscrită are o rezonanță, reprezentare în corpul energetic; respectiv, în petalele chakrelor ați găsi și restul silabelor (52 sunet străvechi)
  • Mantrele lungi conțin explicit mantre seed consacrate pentru un efect de calibrare a conținutului, corectoare de efect, gust; la fel cum unele mixuri de condimente conțin astfel de extra condimente, pentru nuanțare sau activare, gen și simpla sare

Sau dacă ar fi să ne folosim de o metaforă anterioară cu numărul de telefon (ca o mantră lungă) luați prefixul ca și o mantră seed (indicatoare de direcție, regiune). Există astfel o discuție / tendința ca toate mantrele trebuie să înceapă cu AUM.

Cum funcționează?

Îmblânzirea sau întoarcerea a minții în punctul de origine

Discuții despre linearitatea, circularitatea sau planul timpului pot ajuta. Mintea sau mai degrabă acestă dimensiune pe care încercăm să o controlăm, întoarce la origine, dizolva etc. stă suficient sub principiul ahamkara, al ego-ului. Această dimensiune originar-dependentă vieții este asemenea unui punct  geometric; este simbolic, nu are volum, suprafață sau lungime – înițial, ci el crește natural în măsura înaintării în viață. Ca și niște haine și măsti pe care le ținem sau schimbăm pentru a ne exprima, ce se transformă într-un stil, care ne aparține dar nu suntem (sau ar fi sănătos să nu ne atașăm de el).

Acum aceste seturi informaționale pe care le păstram, ni le asociem sau ne identificăm cu ele nu sunt așezate așa de clar, liniar, evolutiv, elastic precum ar putea fi percepute superficial. Ele sunt mai degrabă catalogate, arhivate sau salvate în niște planuri – care pot fi ordonate atât temporar cât și în funcție de importanța pe care le-o asociem.

 

Dacă ar fi să facem un exercițiu și as invoca ceva din amintirea voastră, din copilărie, ar fi greu să distingeți un plan diferit pentru vârsta de 3, 6 sau 9 ani, parcă ar fi toate puse cumva la grămadă, interferându-se.

Mantrele pe care le primim ar trebui să cheme mintea într-un plan de evoluție cât mai aproape de sursă, cat mai aproape de ceea ce suntem nu de ceea cu ce ne-am asociat-identificat. Astfel cel care vă inițează în mantra personală – spre exemplu – indentifică vibrațile, sunetele ce vă vor trimite în planul cât mai aproape de punct, chiar înaintea asocierii voastre cu numele vostru; astfel apare realizarea voastră.

Mantrele tematice

La fel se întâmplă și cu mantrele tematice (ex. navaratri), ele trimit / aduc mintea, atenția într-un plan în care acea energie, formă de manifestare a divinității (ex. Shiva) se realizează astfel încât să vă îmbibați cu natura ei.

Namaste!

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}