Yoga si dieta mentala

Pentru ca yoga si pentru ca mintea sunt „instrumente” extrem de puternice de transformare a vietii noastre, astazi iti propun ceva aparte dar foarte simplu in sine, DIETA MENTALA. Atat de mult ne-am obisnuit cu acest cuvant ”dieta”, incat il asociem doar cu restrictia la alimente pentru a slabi. Ei bine, putem face acelasi lucru si cu mintea, de ce nu?

Cand ai avea oare nevoie de asta in practica yoga?

  • daca observi ca intr-un fel sau altul bati pasul pe loc si nu progresezi in meditatie sau in practica posturilor asana, in practica pranayama sau in orice alta practica yoga
  • daca observi ca exista anumite obiceiuri mentale nu foarte folositoare sau/si utile pentru viata ta personala
  • daca observi ca exista anumite afirmatii repetitive pe care ti le spui in gand, afirmatii sau intrebari ce te submineaza intr-un fel sau altul, gen: nu pot face asta, iar nu imi iese, de ce doar altii reusesc si eu nu, etc

Cu totii avem de lucru cu noi insine pe diferite planuri asa ca relaxeaza-te, singurul job pe viata este munca cu noi insine! Prin urmare, ceea ce-ti propun este urmatorul lucru: fa-ti o lista cu afirmatii/intrebari ce te submineaza. Stiu ca ai vrea sa scapi de toate, dar aminteste-ti ca elefantul nu il poti manca dintr-o data, ci doar bucatica cu bucatica. Important este sa pornesti de undeva chiar AZI!

Ce urmeaza? Abordarea dietei mentale pentru 10 zile! 🙂 EXEMPLU: de fiecare data cand vei afirma: „iar nu ma pot concentra”, inlocuieste cu ”azi m-am concentrat mai bine decat ieri cu 5 secunde” (daca este asa) sau pune-ti intrebarea „Cum as putea sa-mi imbunatatesc concentrarea? Ce modalitati cunosc pentru asta?”

Vei observa faptul ca intrebandu-te in acest fel, inca de la inceput mintea va cauta solutii pentru a te ajuta in ceea ce-ti propui, in schimb, daca iti afirmi un lucru mintea va accepta pur si simplu ceea ce spui si va actiona ca atare. Alege sa iti faci din minte un aliat, nu un inamic!

Gandeste-te: daca te intreaba un prieten ce ar trebui sa faca pentru a trimite un sms, mai mult ca sigur vei cauta sa il ajuti eficient. In schimb, daca iti va afirma ca nu poate trimite sms-uri, fie te vei gandi ca nu are retea, fie credit, fie ca e defect telefonul si cel mai probabil vei accepta situatia ca atare, cel mai probabil fara sa il ajuti. Similar vorbind, acelasi lucru se intampla si cu mintea noastra, iar scopul acestei diete a mintii este sa ne faca mai constienti despre cum am putea sa ne facem mintea aliat in practica noastra yoga si de ce nu, chiar in viata de zi cu zi. Ne trebuiesc 10 zile in care sa fim constienti si sa fim proactivi si tot ce iti doresc este sa ai spor si sa devii cel mai bun tu, sa te slefuiesti si modelezi asa cum iti doresti!

Namaste!

Pentru a respecta Legea Drepturilor de Autor (Legea 8/1996), preluarea acestui articol total sau partial se va face cu link direct catre aceasta pagina, pastrand astfel sursa de provenienta. Orice preluare neautorizata reprezinta o incalcare a drepturior de autor!

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}