Yoga Scopului, tips and tricks

Intre Yoga, Dezvoltare Personala prin NLP si alte tehnici ajutatoare, azi despre scopuri, implinire si pasi de urmat ca sa obtinem ce ne dorim…

Cei mai multi oameni se lupta sa obtina ceva si atunci cand obtin acel lucru, nu se simt fericiti si impliniti. Poate nu intamplator este spus de intelepti si oameni care au experimentat pe viu faptul ca, de cele mai multe ori conteaza ”calatoria” si transformarea, mai mult decat obtinerea acelui lucru in sine. Inainte de a incepe sa lucram pentru ceea ce dorim, e bine sa ne asiguram ca la final, aceasta chiar ne aduce multumire si bucurie. Buddha a spus in fel si chip, ca dorinta este sursa nefericirii si motivul reincarnarilor succesive. Cu toate acestea, vedem adeseori oameni ”plati” sau chiar depresivi care au abandonat lupta si nu isi mai doresc aproape nimic de la viata, traind in sentiment de irosire si de inutilitate, dand vina pe oricine altcineva in afara de ei insisi. Calitatea rajasica a oamenilor care se asuma in transformarea personala este cu mult mai valoroasa decat cea tamasica, inerta, lipsita de crestere sau evolutie. In realitate, tot ce nu creste este sortit pieirii rapide, chiar daca tot ce are un inceput, are si un sfarsit, dar la timpul sau.

Asadar, fa o lista cu ce te face fericit sau te implineste, te bucura. Ce iubesti sa faci si nu te plictiseste, ba chiar te motiveaza sa depui efort? Daca acel obiectiv nu te face sa tresalti de bucurie, atunci nu incepe sa faci niciun pas pentru acel lucru, indiferent daca ai convingerea ca…trebuie… 🙂

Ramai in stare de reverie si simte acel lucru deja implinit in viata ta! Bucura-te de el, fa-l viu pe toate canalele senzoriale: auditiv, olfactiv daca e necesar sau gustativ, vizual, chinestezic. Ca si acest moment pe care il traiesti acum, intocmai sa il simti si pe acela! E necesar sa si muncesti pentru scopul tau, caci nimic nu vine din neant si a visa e doar un pas important: poate sa citesti mai mult si sa studiezi, sa te califici intr-o noua meserie, sa interactionezi cu anumiti oameni sau sa iti gasesti trainerii cu succes in ce iti doresti tu sa obtii, etc. Avem slava Domnului modele cu duiumul in jur, doar sa deschidem ochii si sa ne indreptam catre ei….

Permite-ti un shortcut si vizualizeaza-ti scopul implinit de la final catre inceput. In mod surprinzator, vei vedea ca iti apar tot felul de idei despre cum sa faci acel lucru sau ce pasi ar trebui sa urmezi, vei avea mai multa inspiratie!

Nu in ultimul rand, ai in vedere ca o calatorie de o mie de mile incepe intotdeauna cu primul pas!

Namaste

Dana Tupa

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}