Yoga ca afacere

Clar nu mai e ce a fost acum ceva sute de ani desi, chiar si atunci, pentru a primi initieri, trebuia sa servesti in casa maestrului vreme de 12 ani, sau sa-i platesti.
Asta e de facto si poate fi studiat in toate cartile biografice sau autobiografice.

Yoga n-a fost gratis niciodata!

Asa ca, daca ai reticente sa ceri bani pe ceea ce predai, atunci mai bine gandeste-te cat te-a costat investitia in ceea ce esti azi in domeniul yoga: practica la studiouri, cursurile de formare si certificare ca instructor, cursurile de specializare, taxele la Yoga Alliance, investitia in device-uri pentru sesiunile online, etc.

Mai mult, ia in calcul ca, din observatiile mele din 2008 si pana azi, 99.99% din instructorii de yoga din Romania, monetizeaza FIX si NUMAI din mersul pe la studiouri si predatul cu ora, depinzand in proportie de 100% de nr de sesiuni predate sau de nr de participanti la clasele lor.

Adica, incasarile lor sunt direct proportionale nu doar cu experienta de teaching, ci si de timpul pe care il petrec predand. E fain, dar insuficient, daca vrei sa traiesti din pasiunea ta.

Exista alte posibilitati?
DA!

Mai ales ca, poti automatiza niste procese de vanzare, poti face cursuri online, ebookuri, sau secvente de emailuri care sa functioneze INDEPENDENT DE TINE, chiar si atunci cand dormi, esti in vacanta sau la job (daca mai lucrezi inca).

Daca ai deja in vedere sa faci un curs de instructori yoga, ia in calcul urmatoarele:

💰 nu pune banii inainte de orice altceva, cand cauti oferta de curs. Banii sunt importanti dar, mai important este CE anume inveti la acel curs si mai ales, IN CE anume te SPECIALIZEZI, fara a face o tocanita de stiluri din care sa nu stapanesti mai nimic la final de curs.

🎉 inainte de a te inscrie la un curs, alege sa stai de vorba cu lead trainerul care conduce cursul, pentru ca, de multe ori, ai nevoie de o chimie cu cel care te ghideaza, invata. E suficient ca, pe parcursul oricarei formari, apare presiunea de timp, depasirea unor blocaje emotionale, se intampla un proces de crestere care ne scoate din zona de confort.

📿 alege cursul potrivit pentru ce urmeaza sa predai. Mai exact: daca iti place sa practici Vinyasa ca stil si asta intentionezi sa predai, chiar n-ai ce cauta la un curs de instructori de…meditatie sau unde se pune accent pe Yin Yoga.
N-o sa-ti placa, pierzi vremea si energia si nici nu vei preda ce vei face acolo.
Sau invers, cum a fost cazul a catorva zeci de studente de-ale mele care, s-au dus la cursuri de formare unde se punea accent pe Vinyasa-Ashtanga si abia-abia au putut tine pasul cu grupa, cu mari eforturi si fara niciun pic de bucurie, unele chiar ranindu-si articulatiile prin practica mult prea solicitanta.

📝 citeste bine ce ofera cursul respectiv pentru ca, 95% din cursurile de formare instructori yoga din lume, NU ofera deloc cunostinte de marketing si business, sau poate doar un minim…
La final, ajungi sa predai cu ora si sa depinzi strict de timpul investit prin predare sau de numarul de clienti pe care il ai, ceea ce e absolut insuficient, in majoritatea cazurilor.
In Romania, PURNA Yoga este singura scoala care are si Modul de Yoga Business Mastery, complet, care te invata de la A la Z cum sa iti faci o afacere in yoga.
(Modulul poate fi achizitionat si separat de cursul de formare instructori)

Daca te-ai decis ca vrei sa mergi mai departe, fie ca e vorba de curs de formare instructori pe 300 ore (ai deja 200 eur) sau ai deja un curs de formare si vrei sa-ti deschizi o afacere in yoga, hai sa stam de vorba gratuit despre viitoarea ta afacere.

Programeaza-te aici: https://calendly.com/edu_purna/yoga-business-cu-suflet

 

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

  1. Este fascinant cum yoga a evoluat de-a lungul anilor si, mai ales, atat de interesant sa descoperim diverse metode prin care putem sa monetizam modul de predare al acestei stiinte. Per ansamblu, articolul poate fi un imbold important pentru orice instructor de yoga care isi doreste sa invete cum mai poate face bani prin intermediul practicii sale, in afara de predatul cu ora.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}