Inspirata de o discutie avuta azi cu una din elevele mele, m-am gandit sa expun cateva elemente de natura spirituala pe care un cuplu l-ar putea avea in vedere daca isi doreste sa conceapa un copil. Evident, putem lasa la voia intamplarii acest lucru sau sa muncim pentru asta, nu doar fizic, evident 🙂

Traditia spirituala in mai toate religiile a lasat chei si cai de urmat, azi aproape necunoscute, de aceea expun cateva din principiile cunoscute, fara pretentia ca sunt absolute sau tot ce exista in domeniu.

De ce ar fi necesar asa ceva? Cateva elemente in urma carora putem concluziona singuri daca merita sau nu efortul:

  • Cunoasterea momentelor astrale propice conceperii unui copil: se stie de exemplu ca la Luna plina, energia negativa se amplifica, exista perturbari ale somnului sau mai pe scurt apare insomnia la majoritatea oamenilor, trendul accidentelor auto sau al violentei este in crestere, apar stari de disconfort, etc. Cu alte cuvinte, daca exista atat de mult sens negativ la Luna plina, nu as concepe un copil atunci. (Si cand te gandesti cati indragostiti viseaza sub cerul instelat si clar de Luna plina…J) In acelasi timp este de evitat a se concepe copilul in ziua de Duminica sau la sarbatori religioase, multi din copiii cu handicap fiind conceputi in astfel de zile
  • Alcoolul si conceperea unui copil sunt in antagonism dintotdeauna si nu mai necesita explicatii.
  • Pregatirea preliminara a cuplului prin meditatie, abordarea unei diete cat mai naturale, hranitoare si sanatoasa. Abstinenta sexuala sau continenta sexuala (sexul fara ejaculare sustinut de transmutarea energiei si sublimarea ei), meditatia si practica spirituala intensa sunt alte elemente pregatitoare cu aproximativ 6 luni in avans. De ce? Pentru ca energia sexuala este una dintre cele mai importante ce o avem in dotare si este indicat a fi directionata prin meditatie, rugaciune catre aspectele superioare, spirituale, catre chakrele superioare. E mai bine sa concepi un copil fiind cu nivelul de constiinta in acel moment deosebit pe Anahata sau Ajna chakra de exemplu, decat sa il concepi iluzionandu-te ca il faci din iubire cand tu esti de fapt in Svadisthana chakra (chakra sexualitatii).
  • Like attracts likes sau legea rezonantei va face sa atragi spiritul care se potriveste cu rezonanta ta la acel moment, plus ce urmeaza in timpul sarcinii in urmatoarele 3-4 saptamani. Teoria ca un copil/suflet ne alege pe noi pentru a se reincarna nu este valida, desi este larg promovata de miscarea new-age, dar nevalidata de traditiile spirituale. Doar in cazul in care se incarneaza un Buddha, un Ramakrishna, un Milarepa s-ar putea intampla acest lucru. Altfel, cei care cunosc deja ce inseamna cel de-al 5-lea corp (vezi Panchakosha) sau corpul mentalului superior, Vijnanamayakosha, stiu ca acesta este in stare latenta la majoritatea oamenilor aflati pe Pamant. In realitate, ghizii spirituali din lumile astrale RECOMANDA (nu forteaza) spiritelor pregatite, ‘’matricea’’ potrivita karmei lor. Acestea aleg daca sa se incarneze sau nu, insa cam 99% dintre aceste spirite nu sunt capabile sa vada implicatiile si sa stie care este matricea karmica favorabila, tocmai din motivul ca nu au Vijnanamayakosha activa, ci latenta. Cum ar putea un spirit obisnuit, care nu este capabil sa coordoneze functiile corpului sa cunoasca implicatiile karmice si conjuncturile favorabile incarnarii sale? Cand venim pe aceasta lume, o facem nu doar pentru parintii si familia in care venim, ci si pentru lectiile de viata ce le ave de invata, oamenii necesari care sa ne fie prieteni, ghizii spirituali si inca milioane de alte lucruri… Pentru aceasta este necesara Ajna chakra activa si pana aproape de desavarsire ca deschidere.
  • Se poate determina sexul copilului de la momentul conceperii chiar. Aceasta stiinta tine de Svara Yoga, stiinta suflurilor subtile. Doar cateva elemente ajutatoare: daca ambii parinti respira pe nara stanga predominant la momentul conceperii, vor avea fata, daca respira pe nara dreapta vor avea baiat, daca insa respiratia este vid, sau egala pe ambele nari, atunci cel ce se va naste are 2 posibilitati extreme: ori va fi retard si cu handicap, ori va fi o fiinta superioara.

Este destul de dificil acest proces pentru omul modern care se trezeste de cele mai multe ori in fata faptului implinit, cu bucurie si speranta sau uneori nepregatit. In vremurile antice aceste lucruri erau cunoscute de catre initiatii ce ofereau suport discipolilor care isi doreau un copil spiritual, superior.

Acestia alegeau si modul in care sa faca din actul fizic al conceperii un moment incarcat de sacralitate cu ajutorul meditatiei, rugaciunii.

Chiar si in acest context al ‘’neasteptatului’’ exista destul de multe lucruri pe care le putem face. In primele saptamani de sarcina, spiritul nu este inca atasat corpului copilului ci graviteaza in jurul corpului mamei, de aceea este indicat ca aceasta sa aiba tot sprijinul, intelegerea, armonia in mediul familial. Practica spirituala este necesar a fi intensificata, atat practica hatha yoga traditionala, yin yoga, cat si practica meditatiei pe toata durata sarcinii, tocmai datorita energiilor vehiculate prin corpurile subtile, favorizand dezvoltarea sanatoasa a copilului si de ce nu, a nasterii fara dureri. Apropos, Tadasana este una dintre posturile recomandate a fi practicate pana in ultima zi de sarcina, impreuna cu Ashwini Mudra, contractia sfincterelor anale pentru a favoriza nasterea fara dureri.

Namaste

Pentru a respecta Legea Drepturilor de Autor (Legea 8/1996), preluarea acestui articol total sau partial se va face cu link direct catre aceasta pagina, pastrand astfel sursa de provenienta. Orice preluare neautorizata reprezinta o incalcare a drepturior de autor!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

© 2021 Purna - Yoga | Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de Centrul UPGRADE

Follow us: