To be or not to be DETOX?

Mai nou apar tot felul de cercetari ”stiintifice” care afirma sus si tare ca avem un corp perfect, ce este proiectat de la natura sa se detoxifice, iar noi nu avem nimic de facut in mod special, in afara de a fi atenti la dieta abordata si ceva miscare… Mai sa fie, oare chiar asa este???

Adeseori stau si ma gandesc de unde le-or scoate si ce ”acopera”? Ce nu vor sa stim?

Hai s-o luam logic si de bun simt: corpul nostru este cu adevarat proiectat de la natura sa se detoxifice, altfel nu am putea elimina reziduurile prin colon, urina, limfa…

In acelasi timp, China antica, medicina tibetana, Ayurveda si Yoga au afirmat intotdeauna IMPORTANTA DETOXIFIERII ca pas important in mentinerea sanatatii, longevitatii si a capacitatii de regenerare. DE CE? Pentru ca, in adevar corpul nostru NU poate sa elimine eficient TOATE reziduurile rezultate prin procesul digestiei. Literalmente, multe din celulel noastre se sufoca din lipsa de oxigen si datorita toxinelor.

Pentru cei care au practicat tehnici diverse de purificare, rezultatele au fost spectaculoase dar mai ales identice: somnul a fost imbunatatit calitativ, pielea si-a schimbat aspectul in bine, claritatea mintii si focalizarea au crescut, sistemul digestiv si-a imbunatatit functiile, organele digestive s-au regenerat, etc.

Deci, to be or not to be detox? Poate unul dintre argumentele cele mai bune ca sustinere a importantei alimentatiei corecte si detoxifierii este Alexis Carrel, laureat al premiului Nobel pentru medicina, cel care a facut un experiment irepetabil pana in prezent si evident controversat 😉 prin care un tesut din inima unui pui de gaina a fost mentinut viu timp de 20 ani, deci mult peste media normala de viata a unei gaini. Acest tesut a fost hranit cu nutrientii adecvati, dar mai ales a avut parte de o detoxifiere adecvata fara de care, tesutul respectiv s-ar fi sufocat literalmente in propriile toxine rezultate ca urmare a hranirii cu nutrientii respectivi.

Daca intr-adevar corpul nostru ar fi perfect din punct de vedere al detoxifierii, cred ca nu am mai avea nevoie nici macar sa ne spalam pe dinti sau sa ne curatam limba de acele depuneri aduse la acest nivel de sistemul limfatic pe timpul noptii, reziduuri pe care multi le reingurgiteaza odata cu primul bol alimentar :-p

Pe curand, Sarbatori cu bine si mancare cu masura, conforma cu stomacul 🙂

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}