TEST: Vrei sa evoluezi rapid pe calea Yoga?

Practica yoga are ca scop controlul mintii si cu rabdare aduce starea de detasare fata de lumea fenomenala, concreta in care traim zi de zi, lume a obiectelor perceptibile prin simturi.
Sadhana sau practica zilnica si suspendarea fluctuatiilor mintii obisnuite, Manas, amplifica vitalitatea,  longevitatea, forta fizica, dar si puteri asa zis paranormale. Corpul fizic si mintea sunt armonizate prin practicarea Yama si Niyama, Hatha Yoga, Pranayama, Kriya Yoga, meditatie, eliberand practicantul sadaka, de agitatia trupului si a mintii, obtinand astfel vitalitatea, longevitatea, o minte stabila si puternica.
Toate tehnicile Yoga se fac in tihna, cu rabdare si tenacitate, fara graba sau dorinta de varietate, aceasta fiind marea bariera sau blocajul cu care se confrunta omul modern, obisnuit sa traiasca pe fast-forward, ce doreste a obtine rezultate imediate cu efort minim. Este posibil si aceasta dar cu o singura conditie: daca poti stapani mintea obisnuita, senzoriala, aici fiind punctul de plecare.
Testul e simplu: cu ochii pe un ceas cu secundar, daca putem urmari acele secundarului timp de minimum 5 minute fara sa ne treaca un gand ” prin cap”, fara nicio imagine sau sunet, complet absorbiti in ceea ce facem si fara sa stim de nimic din jurul nostru, atunci putem spune ca suntem capabili sa stapanim mintea senzorial, Manas (mintea maimuta) si avem capacitatea perfecta de retragere a simturilor, pratyahara. De aici incepe evolutia si saltul spectaculos in yoga, altfel, sunt necesare vointa, tenacitatea, persistenta si antrenamentul intens, zilnic.

Namaste!

Dana Tupa

Pentru a respecta Legea Drepturilor de Autor (Legea 8/1996), preluarea acestui articol total sau partial se va face cu link direct catre aceasta pagina, pastrand astfel sursa de provenienta. Orice preluare neautorizata reprezinta o incalcare a drepturior de autor!

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}