Spune-mi ca nu e SF!?…..

Ceea ce scriu este inspiratie de la unul dintre studentii PURNA; mi-am dat seama (inca odata..) cat de diferit percepem lucrurile si ce minunata este unitatea in diversitate 🙂

Multi pornesc in practica yoga si in dezvoltarea personala cu motivatii diferite: unii vor sa se relaxeze, altii doar sa faca miscare, sa isi imbunatateasca capacitatile mentale, sa evolueze pe plan personal, profesional sau spiritual. Probabil ca si tu ai motivatia ta, corect?

O sa iti impartasec un secret! Fiecare obtine intotdeauna ceea ce isi doreste sau mentalizeaza constant, insa cei care tind cat mai sus, obtin si basicul, exact ca la ofertele ”2 in 1”. Astfel, cei care sunt motivati sa isi imbunatateasca aspectul fizic si mobilitatea, le obtin cu un pic de efort si poate vor prinde gustul de a afla mai mult, de a practica in profunzime. Cei care sunt motivati de evolutia spirituala in practica yoga (aceasta fiind considerata „varful muntelui”), obtin intotdeauna mai mult decat cei care pornesc de la ”motivatia de baza”, adica aspectul fizic sau calitatea somnului, de exemplu. E perfect insa si nu e nimic gresit, caci sunt miliarde de oameni care nu se gandesc deloc la asta, lasandu-se pe ultimul loc la capitolul hrana, aspect sau conditie fizica, etc…

DE CE e importanta motivatia inalta?

Mai mult ca sigur obisnuiesti sa iti faci o lista zilnica de ”to do” si incerci sa o respecti cat de mult, sa rezolvi totul pana la sfarsitul zilei. Teoria ca teoria, dar ce zice practica? Ca sa fim sinceri, mai mereu la finalul zilei, lista ta inca mai are lucruri nerezolvate si lasate pe…maine. In acelasi timp, cu cat iti propui mai multe lucruri, te gandesti la…prioritati si la ce este cel mai important sa rezolvi si in regim de urgenta din acea lista. Brian Tracy a scris si o carte excelenta despre cum sa iti mananci broasca in fiecare zi, adica sa incepi cu lucrurile neplacute sau dificile, astfel incat, cele marunte sau simple sa devina o joaca.

In final, cateva idei pentru inspiratie:

  1. Cu cat iti propui tinte ”nesimtit de mari” ca sa il citez pe Lorand Soaresz, cu atat cele mici se rezolva aproape de la sine. In evolutia personala si spirituala, conditia fizica, energia si sanatatea vin la pachet DACA tinta ta este mai sus de atat. Revenind la studentul meu si la titlul articolului, acesta a inceput sa citeasca ”Autobiografia unui Yoghin”, scrisa de Paramahansa Yogananda si imi scria ca ceea ce citeste ”il da pe spate” :-))) In acelasi timp imi cerea confirmarea ca nu e SF ceea ce citeste …Nu e SF, e realitatea celor care doresc totul cand vine vorba despre practica yoga, care depun efort constant, sustinut, pentru care yoga este un mod de viata, nu o optiune!
  2. Pentru tine care citesti aceste randuri, iti mai impartasesc un secret: omul primeste atunci cand este pregatit si in acelasi timp, omul primeste in viata ceea ce permite sa i se dea.
  3. E important sa simti si sa vrei cu adevarat mai mult pentru a beneficia de efectul celor ”2 in 1” fara a incerca sa te pacalesti. Tu ai decis unde vrei sa ajungi si ce efort ai vrea sa faci pentru a atinge obiectivele propuse?
  4. Afla DE CE vrei ceea ce vrei, caci atunci cand ”de ce” devine puternic, ”cum” devine cu usurinta posibil. Am mai spus asta si alta data, corect?

Namaste

Dana Tupa

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}