Sanatatea vezicii biliare

Vezica biliară este numita in Medicina Traditional Chineza (MTC) „organul ciudat” – pentru ca are proprietatile care definesc un organ yang (de expemplu structura sa – un organ „gol”), insa si caracterisitci proprii organelor yin (depoziteaza o substanta pretioasa pentru organism – sarurile biliare),

In MTC, pe langa functiile cunoscute si din medicina alopata, vestica, vezicai biliare ii sunt asociate si anumite activități mentale și caracteristici emoționale. Se spune că vezica biliară este responsabilă pentru luarea deciziilor, rationament și curaj. Vezica biliară este responsabilă pentru ceea ce este precis, corect, just; hotararea și capacitatea de a lua decizii inspirate rezultă din aceaste atribute. Decizii inspirate inseamna ceva mai mult decât luarea unor decizii corecte, implicand racordarea cu intelepciune si responsabilitate la mediul in care traim, respectiv ghidarea dupa principii de viata armonioase si sanatoase si luarea de decizii in consecinta.

Vezica biliară sanatoasă, se manifesta prin curaj și inițiativă în luarea deciziilor. Atunci când vezica biliară este deficitară, se observă lipsa de curaj, lipsa de inițiativă și lipsa de asertivitate, timiditate și lipsa increderii in sine. Lipsa de curaj nu este neapărat o formă de lașitate ci mai degrabă consecinta unui dezechilibru dat de coplesirea de sentimente, emoții si indecizie.

YIN yoga poate ajuta la fluidizarea curgerii pe meridianul vezicii biliare, iar pentru aceasta iti recomandam sa practici posturile pe care le vezi prezentate aici, desigur simetric, pe ambele parti, pentru aproximativ 3 – 5 minute pe fiecare parte.

Speram ca ti-a fost de folos, iar daca doresti sa afli mai multe despre cum te poate ajuta practica YIN yoga pentru Sanatate si Echilibru, te asteptam la atelierele noastre.

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}