Puterea cuvantului; toate-s vechi si noua-s toate!

Cuvintele au o putere aparte, ele pot imbunatati, schimba, sau pur si simplu transforma felul in care percepem si simtim. Ele descriu cu precizie calitatea trairilor personale si a emotiilor sau starilor in care ne aflam ca zona de confort.

In yoga exista o ramura care se bazeaza pe anumite cuvinte considerate sacre, ramura numita mantra, japa sau laya yoga, functie de modalitatea in care cuvintele, silabele sacre sau bija mantra sunt folosite de practicant.
Laya yoga, de exemplu, este considerata a fi una dintre cele mai rapid transformatoare cai de evolutie spirituala, insa nu este tocmai potrivita, daca persoana care o practica nu este auditiva ca tipologie.

In timpurile moderne, dr Masaru Emoto, a facut studii întinse pe zeci de ani, despre puterea cuvantului si fenomenul de structurare a apei, obiectivand stiintific care ce yoghinii aplicau prin practica lor de mii de ani.

Poate cel mai drag mie atunci cand vine vorba de oameni moderni si cu impact transformator, Tony Robbins, pune accent deosebit pe ceea ce foloseste NLP (programarea neuro lingvistica), pe limbaj si puterea cuvintelor pe care le folosim.
Ceea ce gândesti, aceea devii, se spune pe drept cuvant si aceasta idee o regasim in toate traditiile spirituale dar si in tehnicile moderne. Nimic nou sub soare, doar ceva valid de-a lungul veacurilor 🙂

Si daca vrei sa citesti mai mult, poti accesa acest link 

Zi faina si spor la lecturat!

Dana

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}