Prezentul, timpul tau!

Traim totul pe fuga, de la intalnirea cu noi in oglinda dimineata, la cei dragi sau pur si simplu, fiecare eveniment comun. Efectul imediat al acestei goane este stresul in care ne scaldam si care ne imbratiseaza cu ”dragoste” nevrand sa ne mai dea drumul, fara a avea timp sa iubim, sa simtim, grabiti mereu catre o tinta.

Am trait si experimentat una dintre cele mai frumoase stari cand am inteles ca, oprindu-ma din goana obisnuita, am luat o pauza pentru prezent si totul a capatat o alta conotatie, primind tihna binemeritata a sufletului. Atunci am intalnit cu adevarat pacea si linistea, atunci m-am iubit si pretuit ascultandu-mi corpul, privind cu uimire cum o viata intreaga am trait intr-un trup pe care il stiam doar pe dinafara, iar ceea ce exista in interior era ceva ce imi apartinea generic sau eu ii apartineam, nu mai stiu…

Lasand totul sa curga si sa vina spre mine fara sa ma opun, fara sa ma grabesc, am gasit o noua dimensiune a timpului care acum devenea elastic, cooperand cu mine, ajutandu-ma sa primesc mai multa energie, mai multa viata, claritate in minte.

Ma gandesc cu drag la iarna, cand oamenii traiesc o anumita domolire a exuberantei si expansiunii, un soi de hibernare in care totul se aseaza pe un fagas natural al interiorizarii si introspectiei. Nu e intamplator ca primavara ne gaseste obositi, de cele mai multe ori nepregatiti pentru explozia de energie a vietii. Probabil ca, ar fi de dorit sa invatam sa cooperam cu natura si cu noi, scapand astfel de efectele nedorite ale stresului si oboselii. E un exercitiu atat de relaxant sa ne oprim macar in week-end din goana vietii si sa invatam sa ne ascultam cu adevarat, sa fim cu noi insine intr-o colaborare stransa in care exista doar linistea.

Namaste
Dana Țupa

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

 1. Buna ziua,
  Sunt din Constanta si sunt interesata de cursul de instructor autorizat yoga. Doresc mai multe informatii ( program , locatie, daca trebuie sa am anumite cunostinte).

  Multumesc!
  Melania

 2. buna ziua,

  cursurile de instructori de desfasoara 100% online, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa va deplasati de acasa. Este necesara o practica intensa yoga de minim 6 luni, preferabil un an si cunostinte de baza: ce este o chakra, care sunt cele 7 chakre, cele 8 trepte ale lui Patanjali, Yama si Niyama, asanele de baza…

  Urmatorul curs de instructori va avea loc in 2021, in luna februarie sau martie.

  Daca mai aveti alte intrebari, va stau la dispozitie!

  Dana Țupa

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}