Padahastasana

In general, intreaga practica Hatha Yoga urmeaza o logica simpla a posturilor: mai intai se practica posturile in picioare, apoi cele care implica asezarea pe sol, iar in final posturile inversate. Padahastasana este una dintre pozitiile initiale in practica Hatha Yoga dar si in Ashtanga Yoga chiar daca este denumita altfel, fiind o postura usoara, cu efecte de purificare energetica generala. Padahastasana are mai multe variante de practica, iar cea prezentata aici este doar una dintre ele; in cartile de specialitate exista o varianta in care degetele mari ale picioarelor sunt prinse cu trei dintre degetele de la maini, insa din punct de vedere al energiei care circula prin intregul corp se va resimti in mod clar o recirculare a energiilor grele, sau negative cu care ne-am incarcat peste zi. Este mult mai indicat sa se practice postura cu palmele direct pe sol, astfel incat sa se permita regenerarea energetica concomitent cu eliminarea reziduurilor energetice acumulate.

Se porneste din pozitia stand in picioare dupa care punem palmele pe solduri si ne aplecam trunchiul la un unghi de 90 grade fata de picioare; lasam apoi capul moale, umerii, bratele si in final palmele care vor atinge podeaua. Intotdeauna se relaxeaza abdomenul in aceasta postura, iar genunchii sunt mentinuti drepti. Ne unim atentia cu respiratia si evaluam efectele ce apar pe parcursul practicii.

Practicarea acestei posturi imbunatateste activitatea digestiva, eliminand balonarile; se efectueaza un usor masaj la nivelul abdominal, prin presare, ajutand astfel si la eliminarea treptata a tesutului adipos in surplus, imbunatateste vitalitatea avand efecte de revigorare generala.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}