cuplu care face sport

Exista o diferenta mare intre a fi sanatos si a avea ceva probleme de sanatate pentru a aborda un sport sau gen de miscare provocator ca efort. Primim mereu intrebari pe aceasta tema… Sa alerg, sa fac fitness, aerobic, yoga-fitness sau yoga traditionala?

Daca starea fizica nu este buna, recomandarea mea este sa nu faci efort intens si nici macar mediu intens. Porneste mai bine cu plimbari de 20 minute prin parc, intrucat efortul intens poate agrava starea existenta. Este si logic de altfel, caci daca de exemplu ai probleme de greutate, nu suna inteligent sa mergi la sala si sa iti iasa inima din piept; cel mai probabil, pe langa aversitatea fata de efort pe care o vei capata, iti poti pune viata in pericol.

James Fuller este un exemplu despre ce inseamna sa te apuci de jogging cand esti supraponderal si fumezi 2 pachete de tigari pe zi. Cartea lui vanduta in peste un milion de exemplare despre beneficiile alergarii este celebra. Predispozitia genetica, istoria personala, viata stresanta, nu l-au putut salva la 52 ani cand a murit de infarct si din pacate nu este singurul exemplu de acest gen…

Daca:

  • stii ca nu stai prea bine cu sanatatea, dar vrei sa faceti o miscare usoara
  • nu ai rezistenta fizica la efort
  • vrei sa iti imbunatatesti sanatatea
  • iti doresti vitalitate
  • vrei o mai buna capacitate de concentrare a mintii
  • mai multa eficienta in viata de zi cu zi

Atunci mai bine incepi cu yoga traditionala, Hatha Yoga abordata holistic. Iti vei imbunatati astfel tonusul muscular, flexibilitatea, vei invata sa te relaxezi eficient, vei dormi mai bine, te vei regenera si nu in ultimul rand vei scadea rapid nivelul stresului.

Namaste!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

© 2021 Purna - Yoga | Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de Centrul UPGRADE

Follow us: