Noile obiceiuri si neuroplasticitatea creierului

Suntem ceea ce obisnuim sa facem, indiferent daca aceste obiceiuri sunt mai bune sau mai rele. De fiecare data in cadrul QUANTUM SLIM sau Yoga Scopului sau meditatie, vorbesc despre posibilitatea de a modifica obiceiuri inradacinate in subconstient.

Evident ca aceasta modelare nu se poate face peste noapte si ia timp; rabdarea este cuvantul magic sau cheie in acest proces.

O actiune repetitiva devine un automatism; in acelasi fel, un obicei cultivat repetitiv devine o obisnuinta. Acesta este si motivul pentru care cel mai usor si mai simplu mod de a schimba un obicei, o atitudine sau pe romaneste, ceva care nu ne place la noi, este sa cultivam ceea ce ne dorim, cu rabdare, in timp. Daca insa ne luptam sa scoatem „din radacini” ceea ce nu ne dorim in dotarea personala, vom intalni opozitie, frustrare, iritare si nereusita. E suficient sa devenim constienti de ceea ce ne dorim si sa…purcedem la treaba.

Metode practice?

  • 15 afirmatii scrise zilnic cu ceea ce ne dorim
  • utilizarea subliminalelor audio in timp ce dormim, astfel incat sa ”pacalim” subconstientul care se opune schimbarii (mai mult ca sigur ati observat cat de greu crede mintea noastra ceva nou, transformator? Mai ales ceva care ne schimba radical viata, calitatile personale, etc!)
  • folosirea mind-movie pe care il putem face utilizand un power point
  • utilizarea aformatiilor, pentru care aveti un videoclip reprezentativ mai jos. Dat fiind ca mintea umana functioneaza perfect la cautarea raspunsurilor si nu afirmatiilor, cea mai usoara metoda este sa ne intrebam: DE CE…? Creierul nostru va incepe instantaneu sa caute raspunsuri
  • biletele, stickuri sau altele de genul lipite pe oriunde: frigider, oglinda de la baie, pe usa dulapului de haine, pe telefonul mobil, etc
  • structurarea apei cu informatia ce dorim a o asimila
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}