Pranayama fara secrete
Te-a pasionat vreodata ceea ce tine de antiaging, viata lunga, rezistenta la efort sau pacea interioara?
Practica PRANAYAMA aduce combustibil pentru creier si corp, marind incredibil rezistenta la efort. In mod obisnuit, un om matur respira intre 12-18 ori pe minut, insa deloc intamplator, practicantii yoga extrem de avansati si in conditii speciale de meditatii profunde, au respiratia practic stopata chiar si ore intregi.
Mai mult, chiar si pentru un yoghin cu un minim de practica pranayama, respiratia se poate reduce la maximum 8-10 respiratii pe minut, iar pentru yoghinii avansati, poate sa scada pana la 6-8 in mod obisnuit.
Patanjali, inteleptul ce a sistematizat toata yoga acum mai bine de 2000 ani, in faimosul tratat Yoga Sutra, spune ca inclusiv in practica Hatha Yoga, a posturilor corporale, activitatea mintii trebuie stopata pentru o practica de succes. Este cunoscuta corelatia dintre mintea agitata si respiratia sacadata sau grabita; de aceea, cele doua de interconditioneaza reciproc si acesta este si motivul pentru care in timpul meditatiei, practicii Hatha Yoga sau Pranayama, respiratia se incetineste odata cu calmul mintii si focalizarea.
Din tabelul de mai jos, se poate face foarte simplu o corelatie inteligenta intre numarul de respiratii normale si durata de viata, in sensul ca, un numar mic de respiratii pe minut, atrage o viata mai lunga.
Broasca testoasa<> 4 respiratii <> 150 ani
Balena<> 6 respiratii<> 111 ani
Elefant<> 4-5 respiratii stand culcat<> 70 ani
Cal<> 8 pana la 15 respiratii <> 50 ani
Cimpanzeu <>14 respiratii <> 40 ani
Camila <> 5 pana la 12<> 40 ani
Maimuta <> 32 respiratii <> 18 pana la 23 ani
Capra <> 12 pana la 30 respiratii<> 15 pana la 18 ani
Pisica <> 18-22 respiratii <> 12 pana la 18 ani
Caine <> 20-30 respiratii<>10 pana la 20 ani
Soarece <> 95-160 respiratii <> 1.5-3 ani
Te invit sa practici tehnica Nadhi Shodhana Pranayama dimineata si seara, pentru minim 10 minute, pentru ca echilibreaza fizic, energetic, emotional, mental.
Are efecte directe pe echilibrarea celor doua emisfere cerebrale si imbunatateste capacitatea de concentrare a mintii.
Urmareste fluxurile de energie atunci cand o practici, de-a lungul celor doua nadisuri principale, Ida si Pingala, asa cum explic in video, de fiecare data cand o pui in aplicare si vei vedea rezultatele in scurt timp la nivelul concentrarii mintii.
Ia-ti ragaz si timp pentru tine in fiecare zi, la Studio PURNA Yoga, str Emanoil Porumbaru, nr 23, sect 1.
Namaste
#DanaTupa