Meditatie personalizata

Cateva idei care intelese pot aduce usurinta si bucurie in propria practica meditativa:

Efectele meditatiei

Stiintific si practic, obiceiul de a medita zilnic 20-30 minute aduce echilibrarea emisferelor cerebrale, scade nivelul cortizolului hormonul stresului, elimina insomnia, scade presiunea sanguina, regleaza activitatea digestiva, regenereaza, etc

Care este natura ta?

Identifica daca esti vizual, auditiv sau kinestetic, astfel incat sa stii ce fel de medittie ti se potriveste cel mai bine. Este insa de retinut, ca toate tipurile de meditatie de scrise mai jos nu se limiteaza doar la una dintre tipologii, ci este o combinatie de cel putin 2 dintre ele.

  • Daca esti auditiv, poti practica meditatia pe muzica, Japa Yoga sau Laya Yoga daca are cine sa te initieze in acest domeniu.
  • Daca esti vizual, atunci cel mai bine ti se potriveste Tratakam, sau focalizarea privirii pe flacara unei lumanari sau un simplu punct negru pe o foaie de hartie. Yantra Yoga poate fi o alta posibilitate, aceasta insemnand focalizarea atentiei pe o yantra sau desen special, insa este nevoie de cunoasterea aspectelor teoretice care se afla in spatele acelei Yantra, pentru a intelege cu ce anume meditezi.
  • Daca esti kinestetic poti practica Vipassana sau meditatia pe respiratie

Crearea unui spatiu sacru

Pentru a putea avea succes pe calea meditatiei, inainte de orice e bine sa ne ‘’detasam’’ de probleme sau preocupari curente, sa schimbam atmosfera locului de meditatie prin aprinderea unei lumanari, arderea unor esente sau uleiuri natural, etc. Aceasta va produce purificarea energetica a spatiului unde meditam, facilitand o mai buna interiorizare.

DE CE sa meditezi?

Daca nu ai un motiv bine determinat pentru orice actiune pe care o faci, nu vei gasi resursele interioare necesare, timpul, entuziasmul sau dorinta de a face acel lucru. La fel este si in cazul meditatiei. Iti impartasesc cateva din ale mele, poate te inspira:

  • Am un timp determinat pentru mine, doar pentru mine si este un timp castigat, nu pierdut cu actiunea de a medita
  • Petrec timp pentru a-mi asculta corpul, a explora necesitatile lui
  • Functie de meditatia abordata, activarea emisferei cerebrale drepte si a gasi apoi solutii la anumite situatii cu care ma confrunt
  • Training activ pentru imbunatatirea concentrarii mintii
  • Reconectare cu partea superioara, cu esenta spirituala din mine

Namaste

Pentru a respecta Legea Drepturilor de Autor (Legea 8/1996), preluarea acestui articol total sau partial se va face cu link direct catre aceasta pagina, pastrand astfel sursa de provenienta. Orice preluare neautorizata reprezinta o incalcare a drepturior de autor!

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}