Marturii – Yoga

Jason Yustin: Imi place sa practic stilul PURNA yoga. Fiind o persoana ce sufera din cauza durerilor de spate, posturile Hatha Yoga m-au ajutat sa imi imbunatatesc flexibilitatea si mi-au alinat aceste dureri, drept urmare le consider foarte folositoare. Imi place abordarea pe care Dana o aplica in predare : combinarea posturilor mecanice cu aspectele lor energetice. Ca si studenti, intelegerea diverselor aspecte teoretice privind energiile si chakrele imbogatesc practica posturilor si contribuie per ansamblu la o experienta minunata. Consider ca aceasta combinatie mi se potriveste perfect.

Simona O.: Aşa cum multă lume are o părere despre ceva, fără să cunoască sau să experimenteze un lucru aşa gândeam şi eu despre yoga. Aveam o părere preconcepută şi confundam yoga cu un grup hippie care umblă desculţi, care stau în poziţie de lotus şi nu fac nimic, doar se autosugestionează, dar nu înţelegeam şi de fapt nu ştiam ce gândesc sau fac acei oameni. Nu ştiam care e filozofia lor şi la ce se referă în general. Oamenii au tendinţa să glumească fără limite despre lucruri pe care nu le cunosc şi care nu sunt popularizate agresiv şi insistent ca pasta de dinţi. Când am avut şansa să o cunosc mai bine pe Dana, am început să înţeleg de fapt ce înseamnă yoga. Am căutat mult timp cauza unor dezechilibre pe care le am, am discutat cu psihologi şi cu medici, dar nu am reuşit să descopăr nimic. Luam medicamente care nu aveau efect, făceam şedinţe de terapie care nu mă ajutau prea mult şi nu am simţit niciodată că lucrurile se rezolvă. Simţeam că e ceva care mă depăşeşte, că trebuie sa găsesc pe cineva care sa vadă unde e cauza şi nu să mă trateze numai pentru efecte. Cum eu sunt ca Toma necredinciosul şi cum nimic nu e întâmplător, am cunoscut-o pe Dana care a ajutat multi oameni cu probleme diverse, unele chiar grave. Rezultatele obtinute şi felul cum m-a luat în grija ei m-au ajutat să înţeleg în sfârşit, care e cauza problemelor mele. E mult de povestit, dar principalul e că Dana m-a ajutat dăruindu-mi timp din viaţa ei. Viaţa e un dar nepreţuit şi eu mă număr printre acei privilegiaţi care primesc o parte din darul Danei. Sunt puţini oameni care au atâta har încât îşi pot permite să îl împartă şi altor oameni. Nu pot decât să îi mulţumesc din tot sufletul meu şi sper ca si ea să primească cel puţin atât cât dăruieşte. Am convingerea că ar fi o lume mai bună dacă ar exista mai mulţi oameni ca Dana şi dacă ei ar încerca să dăruiască mai mult decât să câştige lucruri si succese efemere.

Mihaela B.: Am ales sa practic stilul PURNA Yoga promovat de Dana si consider ca este unul din cele care mi se potrivesc cel mai bine. Efectele pe care le-am experimentat pana in prezent s-au inscris intr-o gama larga, pornind de la nivelul fizic si concret, pana la echilibrul emotional si intelegeri spirituale privind traditia yoga.
Din categoria efectelor de natura fizica pe care le-am trait as putea mentiona: imbunatatirea elasticitatii si a echilibrului fizic, disparitia unor contracturi musculare dureroase care nu au cedat pe parcursul a aproximativ 4 ani, nici cu fizioterapie, nici cu masaje, insa cu yoga acestea au disparut in aproximativ 3-4 saptamani si de atunci nu au mai revenit niciodata! Purna Yoga m-a ajutat sa imi imbunatatesc perceptia asupra mediului inconjurator si relatiile interpersonale, invatand sa ii accept pe cei din jur asa cum sunt, am reusit sa ma relaxez la nivelul mintii, sa imi amplific rabdarea, sa imi controlez mai bine si eficient emotiile. Am invatat sa accept anumite lucruri considerate ca fiind inevitabile. Acestea sunt parte din beneficiile pe care le-am obtinut prin practica stilului Purna Yoga.
Raluca B.: De cand practic PURNA Yoga am constientizat mai bine structura mea fizica, pana la detalii de muschi, iar flexibilitatea mea s-a imbunatatit simtitor. Am invatat sa ma relaxez, imi percep chakrele si simt energiile care circula prin mine, prin fiecare dintre noi de fapt 🙂 Am reusit sa imi stapanesc mai bine emotiile, sa percep concret efecte ale posturilor corporale (asana), sa imi amplific vointa, sa imi maresc increderea in mine, sa imi consolidez stima de sine si sa fiu mai fericita. Sunt multe de spus despre practica aceasta, dar cred ca cea mai importanta este data de intelegerea faptului ca viata este un parcurs si in mod evident nu ne aflam aici si acum doar pentru a consuma oxigen, ci pentru un scop mai inalt, mult mai inalt.