Întrebarea mea – Dana Munteanu

Drumul meu spre yoga a fost unul extrem de scurt, dar pentru care mă pregătisem o viață întreagă. Toate experiențele, întâmplările și alegerile mi-au purtat pașii spre un interior atât de vast, cum nici nu visam.

De la recomandarea unei bune prietene de a participa la un curs de theta healing am ajuns, in decurs de 7 luni, la un TTC de yoga. Nu mai practicasem decât foarte puțin, nu știam mai nimic, astfel ca am primit totul cu deschidere – începutul începutului 😊

La finalul formării am facut un bol cu recomandări – fiecare cursant scria ce considera el că se potrivește cel mai bine colegului..hatha, vinyasa, nidra etc.

Recomandarea primită a fost: ’’tu trebuie sa vorbești despre afecțiuni, despre liniștea minții și a corpului” – acesta a fost ultimul imbold către yin yoga.

Un studio plin de lumină și caldură mi-a oferit șansa de a preda yin, așa cum simțeam eu că poate fi util celor din jur. Și rezultatele celor care participau la aceste clase nu s-au lăsat mult așteptate, fiecare putând observa schimbări notabile în viața lor. Pe această cale le mulțumesc pentru șansa ce și-au acordat-o, pentru ‘egoismul’ de a fi ei, timp de 60 de min.

Cu toate acestea nu sunt mulți doritori de yin yoga și, câteodată eram nevoită sa renunț la cea de-a doua oră. Mă întrebam de multe ori dacă este prea dificil sau sa fie oare vocea mea nepotrivită?

Yin yoga presupune susținerea unei asane /posturi timp de 4 sau 5 min și, la finalul clasei, aveam o frumoasă relaxare, deci nu este o formă solicitantă din punct de vedere fizic și, totuși, de ce nu vin oamenii la aceste ore?

Răspunsul l-am primit după mai multe discuții cu participanții la clase, cu profesoara mea de yoga și din practica mea. Fizic, este o clasă extrem de relaxantă, dar foarte solicitantă din punct de vedere emoțional și psihic: un corp relaxat îmbinat cu liniștea susținerii unei posturi, este rețeta perfectă pentru conștientizarea multor sentimente și trăiri ce le-am ascuns bine în subconștientul nostru.

Ora de Yin este oportunitatea noastră de a înțelege cine suntem, de ce avem anumite stări emoționale și care le sunt cauzele. În liniștea unei clase de yin, tot ceea ce am ingropat o viață iese la suprafață și suntem nevoiți să avem o confruntare evitată până cum.

Oare este timpul să ne uităm în sufletul nostru și să vedem cine suntem cu adevărat?

Este prea greu?

Cât timp  vom mai tergiversa?

Namaste

Dana Munteanu

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}