Hot Yoga, Pitta Dosha si Ayurveda

Ti se potriveste Hot Yoga?

Desi nu intra in portofoliul ‪#‎PURNAYoga‬, una dintre ramurile moderne Yoga este Hot Yoga, pretuita destul de mult intre altele si datorita efectelor de detoxifiere pe care le aduce prin transpiratie. Acesta este practicata la aproximativ 37 grade Celsius, insa acest stil nu se potriveste oricui, ca de altfel orice in lumea aceasta.
Subiectul acestui articol este legat de Ayurveda, sau cu alte cuvinte, acea stiinta straveche care functioneaza si in zilele noastre in privinta cunoasterii de sine, la nivel fizic, emotional, comportamental si care ne invata cum sa dobandim ECHILIBRUL interior si sa obtinem vindecarea diferitelor afectiuni in mod natural si naturist.
Pe scurt, exista 3 tipologii in Ayurveda in care ne putem incadra (cu combinatiile aferente pe care nu le amintesc aici, din simplul motiv ca s-ar lungi excesiv ceea ce scriu):
– Vata, predominata de aer
– Pitta, predominata de bila
– Kapha, predominata de limfa
Atat timp cat acestea sunt in echilibru, se mentine sanatatea, tonusul, energia, vitalitatea si echilibrul interior, iar debalansarea lor, chiar nu e asa de greu de obtinut… 🙂 Important este sa stii cum si ce sa faci ca sa le readuci in echilibru.

Legat de subiectul Ayurveda in contextul Hot Yoga, cei care au Pitta Dosha agravata sau cu alte cuvinte, debalansata, se confrunta cu: insomnie, dureri de cap, crampe si dureri menstruale, gaze intestinale si constipatie, arsuri pe gat, inflamarea tractului digestiv, aciditate in exces, agresivitate, furie, tensiune interioara.
Acestora nu li se recomanda efortul fizic exagerat sau supraincalzirea din mediul exterior si in niciun caz umiditatea calda, ca in cazul practicii Hot Yoga.
Din contra, li se recomanda un mediu racoros, dormitul la o temperatura sub 19 grade Celsius si in acest context, mai degraba practica yoga pe zapada, nicidecum la 37 grade!
Evalueaza-te inainte de a pasi intr-o sala de practica cu temperaturi inalte, pentru ca este posibil sa nu ti se potriveasca si sa conchizi in mod gresit ca yoga este ceea ce ai experimentat poate doar odata, in acea sala supraincalzita.
Decide care este ‪#‎myyoga‬ practice…

Zi faina si daca ai intrebari, scrie in comentariu.

Namaste
Dana Tupa

 

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}