Nu doar yoga, ci si terapie constienta… mai cunoscuta ca si yoga stresului, aceasta fiind doar „suprafata” sau faza incipienta a acestei ramuri yoga, tehnica yoga nidrä conduce catre un anumit tip de somn constient, cu efecte de relaxare la nivelul sistemului muscular, nervos, psihic si mintal, dar si la nivel bio-energetic, pastrand in acelasi timp constiinta hiperactiva, lucida.

Aceste tehnici constituie o excelenta metoda de relaxare, in special pentru cei hipersenzitivi, cu probleme la nivel de anxietate sau suprasolicitare nervoasa. Practicand consistent aceste tehnici, se descopera o alta sursa de energie si o cale neasteptata de a obtine relaxarea psihosomatica de la nivel superficial la nivel profund, aceasta conducand la activarea unor capacitati paranormale (cum ar fi telepatia) si la cresteri spirituale.

Prin urmare, yoga nidrä reprezinta o sui-generis forma de somn yoghin constient, in care sistemul nervos, structurile bio-energetice si constiinta superioara se afla intr-o faza avansata de relaxare. Doar constiinta ramane treaza, tacuta si hiper-atenta, fara ganduri sau imagini. Exista diverse tehnici de yoga nidrä, acestea nefiind doar modalitati de a atinge starea de relaxare profunda, ci si o forma de meditatie care nu este de natura intelectuala si experimenteaza in mod simultan mai multe planuri ale fiintei umane.

Aceste tehnici yoga nidrä sunt excelente pentru cei suprasolicitati si stresati, intrucat reperezinta pe langa metode de relaxare profunda si o sursa de energie puternica; aceasta facandu-se prin punerea constienta a atentiei asupra blocajelor si eliminarea lor.  Complexele copilariei, traumele, anxietatea si comportamentele obsesive dispar, intrucat sunt inlocuite de energia binefacatoare, iar blocajele sunt dizolvate treptat prin expansiunea constiintei dincolo de limitarile corpului fizic.

Trainingul metodic in relaxare, implica si a trai complet in prezent; atunci cand aceasta traire in momentul prezent are loc, traind secunda dupa secunda, nu mai apar ganduri privind viitorul sau trecutul.  Aceasta capacitate de a trai intens in prezent, reprezinta singura baza valida a cresterii spirituale, intrucat doar prin aceasta traire deplina in momentul prezent se poate obtine tacerea mintii si ajungerea la esenta, inteligenta superioara avand acum posibilitatea de a se manifesta.

In timpul acestor tehnici yoga nidrä se poate vorbi despre starea de martor care observa toate aceste substraturi ale constiintei. Cu ajutorul aceastei stari de martor, se poate patrunde din starea de veghe in cea de somn constient si de acolo, in starea de somn adanc in timp ce ramanem perfect constienti.

Namaste!

© 2021 Purna - Yoga | Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de Centrul UPGRADE

Follow us: