Happy 10 Days Yoga Challenge: dieta yoghina

Omul nu moare ci se omoara, spunea Seneca.

Exista nenumarate exemple de persoane care in copilarie si tinerete au avut o constiutie slaba, bolnavicioasa, dar care prin efort de vointa, prin dieta si prin practicarea unor exercitii fizice si-au redobandit sanatatea, prelungindu-si viata si pastrand vigoarea trupului pe timp indelungat.Daca avem probleme cu sanatatea, unul din factorii direct raspunzatori de acest lucru este hrana pe care o consumam. Privind in jurul nostru, oamenii consuma hrana de tip fast-food, sucuri carbogazoase chimice, carne in exces, prea multe lactate, fara a intelege ca, de fapt suntem ceea ce mancam sau ca oricum traim intr-o perioada in care poluarea este masiva, pesticidele se regasesc in toate legumele si fructele, E-urile in 99% din alimentele procesate pe care le putem obtine de la supermarket.

Excesul de toxine acumulat in organism este precursorul declansarii cancerelor, eliminarea acestora putand fi facuta prin purificari sistematice si abordarea unei diete cat mai sanatoase.

Si pana la urma CE MANCAM?

Pareri pro si contra, dezbateri fara sfarsit, in care omul ar trebui sau nu ar trebui sa manance x,y,z…

Fiecare alege pe propria raspundere cele ce mananca; o idee buna este aceea de a urmari gradul de sanatate, de uzura al corpului celor care abordeaza o dieta obisnuita, fata de cei care abordeaza o dieta lacto-ovo-vegetariana, sau fata de cei vegani ori cei ce tin dieta alcalina.

Probabil ca abordand pe rand pentru o perioada de aproximativ doua saptamani, fiecare din dietele de mai sus, putem ajunge la o concluzie si singuri, fara a mai tanji dupa aprobarea medicinii moderne sau a vecinului 🙂

Poate o combinatie intre ultimele: vegana si alcalina este cheia succesului, cu conditia de a ne hrani corect si complet, consumand super alimente. O intrebare la care ne putem da singuri raspunsul privind directia spre care inclina balanta: de ce bateriile alcaline dureaza mult mai mult decat bateriile obisnuite? 😉

Dana Tupa

Pentru a respecta Legea Drepturilor de Autor (Legea 8/1996), preluarea acestui articol total sau partial se va face cu link direct catre aceasta pagina, pastrand astfel sursa de provenienta. Orice preluare neautorizata reprezinta o incalcare a drepturior de autor!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}