Happy 10 Days Yoga Challenge: Be PRESENT!

Mintea umana cu ajutorul careia obisnuim sa rationam indiferent de IQ se numeste in limbaj yogistic minte obisnuita, fara a avea intentia de a minimaliza sau supara pe cineva…
Traim mereu cu mintea in trecut sau in viitor; analizeaza-te 5 minute si vei vedea ca nu vei reusi sa ramai in prezent. Mintea va fugi fie in trecut, fie in viitor, fie va face proiectii, fie va judeca, evalua, etc. Calitatea principala a mintii obisnuite este secventialitatea, lipsa unei unitati.
Atunci cand traiesti in prezent, moment dupa moment, mintea trece dincolo de limite si ajungi sa traiesti in supramental, unde prezentul capata consistenta, este continuu si unde totul capata un alt inteles. Abia de la acest nivel incolo putem vorbi despre ce inseamna stare de constiinta inalta sau stare modificata de constiinta ori supraconstiinta. Abia de la acest nivel putem incepe a intelege cum vine cu spiritualitatea inalta, divinitatea, etc.
De ce am face acest efort? Sau mai pe ”romaneste” what’s in it for me?
Ce cauta omul toata viata cu asiduitate? Cel mai mult si mai mult? FERICIREA sub diverse forme! 
In general, cand e omul convins ca o va trai? Cand va termina facultatea si isi va gasi job intr-o multinationala, cand va deveni milionar, cand se va casatori, cand va fi sanatos, cand ii vor creste copiii, cand va iesi la pensie, etc…. Deci cand se intampla asta? In VIITOR! Niciodata ACUM! Adica in prezent!
Daca nu ne intereseaza supramentalul, macar fericirea noastra sa conteze! Si aici putem introduce acea lista a recunostintei de care vorbim adeseori, acceptarea noastra asa cum suntem si cultivarea calitatilor pe care le dorim, efortul de a trai in prezent deja fericirea, de a construi ceea ce ne dorim sa obtinem, fara a sta cu mainile in sold asteptand sa faca altcineva acel ceva in locul nostru.
Evident ca nu toata viata e roz; putem adeseori trai esecuri, dureri, dezamagiri, frustrari sau despartiri. Important este sa nu ramanem lipiti ca marca de scrisoare cu respectivele stari, cultivand astfel depresii sau dezechilibre emotionale. 
ACUM e momentul vietii noastre. ACUM este singurul palpabil!!! Nu putem atinge trecutul, ni-l putem doar aminti, Nu putem atinge viitorul, caci e imaterial si instabil, schimbator functie de deciziile pe care le luam (nu intram in profunzimi de genul karma, destin, etc). 
Singurul pe care il putem atinge, palpa si experimenta este PREZENTUL. Cand sa ne bucuram de el? ACUM, evident! 
Si daca tot facem asta si ajungem sa experimentam aceasta stare de prezenta si de prezent continuu, implicit se ajunge la trairi si stari de supramental, de unitate a mintii, echilibrul perfect al celor doua emisfere cerebrale, genialitate, puteri „paranormale”, trairea la nivel intuitiv superior, etc.
Cu alte cuvinte beneficiem de promotia 2 in 1 data de trairea in momentul prezent :-))
In gratitude!

Namaste

Dana Tupa

Pentru a respecta Legea Drepturilor de Autor (Legea 8/1996), preluarea acestui articol total sau partial se va face cu link direct catre aceasta pagina, pastrand astfel sursa de provenienta. Orice preluare neautorizata reprezinta o incalcare a drepturior de autor!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}