Happy 10 Days Yoga Challenge: Arta practicii Yantra Yoga

sriyantra-1Yantra Yoga, ca si metoda de meditatie, este o metoda extrem de usoara si simpla prin care-ti focalizezi atentia si poti accede la energii specifice, folosindu-te de un suport extern.

Yantra este o forma geometrica ce respecta anumite proportii sacre si este asimilata adeseori cu mandala. Cele mai frumoase si somptuase, elaborate mandale, le gasim in Tibet, pline de culori si de lumina. Ele exista si in hinduism, cele mai cunoscute tinand de Mahavidya, cele 10 Mari Puteri Cosmice; exista insa si yantra Shambalei, a lui Shiva, etc.

Este important insa sa stim exact cu ce meditam, nu doar pt ca ne place cum arata acel desen, ci mai important este CE reprezinta acel desen, cu ce fel de energii rezoneaza…. (In cazul in care vrei afli mai mult despre aceste Mahavidya, poti incepe cu a citi cartea „Cele zece mari puteri cosmice”-Sri S. Shankaranarayanan, de la Ed. Excalibur)

Cum facem meditatia cu o yantra? Ne asezam la o distanta suficient de mari incat intregul camp vizual sa cuprinda yantra folosita ca suport de meditatie. Pozitia corpului este fixa, imobila si cu spatele drept, perpendicular pe podea, capul drept si privirea fixata in mijlocul yantrei. Pe cat posibil nu lasam niciun gand sa ne distraga atentia, dar daca se intampla aceasta, ne reintoarcem cu blandete la obiectul meditatiei noastre. Ce facem mai departe?

  • stim exact ce reprezinta acel desen din fata noastra; prin urmare ne straduim sa traim calitatile si principiile care stau la baza acelei yantra. Toata meditatia este o contemplare a desenului sacru din fata noastra, dar in acelasi timp simtim ce se petrece in noi, ce simtim, ce traim. Suntem atenti in interior, desi ochii nostri privsc un obiect exterior
  • inspiram si expiram constient, ca si cand am face un transfer de energie intre noi si yantra suport, fara ganduri parazite, fara asteptari
  • de la un anumit moment, minim 15 minute de meditatie zilnica, vom observa ca ceva se schimba atunci cand ne asezam in fata yantrei; pare ca devine parte din noi si noi parte din ea, suntem una, vom incepe sa traim si alte emotii, stari, mintea devine alerta, concentrata, ne energizam rapid… 🙂 Este momentul in care putem spune ca meditatia noastra cu yantra da roade

Sfatul initiatilor este ca yantra pe care meditam sa fie personala, intrucat pastreaza energia noastra este impregnata cu aceasta si ne ajuta sa rezonam mult mai rapid cu aceasta.

Namaste!

Dana Tupa

Pentru a respecta Legea Drepturilor de Autor (Legea 8/1996), preluarea acestui articol total sau partial se va face cu link direct catre aceasta pagina, pastrand astfel sursa de provenienta. Orice preluare neautorizata reprezinta o incalcare a drepturior de autor!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}