Atat de multe modalitati, tehnici, indicatii sau materiale au aparut despre fericire si viata perfecta, incat de multe ori ne simtim jenati ca noi insine nu am reusit ‘’inca’’ sa simtim fericirea deplina, sa fim plini de bucurie si jovialitate, de bunastare interioara si altele. Si asta ne aduce tristete uneori, gandind ca ceva e in neregula cu noi, oamenii simpli.
Pana la urma CE AR PUTEA INSEAMNA FERICIREA PENTRU FIECARE?
Adeseori credem in mod absurd, ca altii sunt mai fericiti ca noi pentru ca: au copii daca noi nu avem, sau invers, ca sunt liberi, sau din contra ca sunt casatoriti, ca au joburi prin multinationale, sau dimpotriva pentru ca sunt liberi profesionisti, ca ne-am nascut pe plaiurile mioritice si ca, si ca…. multe alte astfel de exemple.
De fapt viata nu e o scena in care totul e roz, in care tot ceea ce ni se intampla trebuie sa fie musai pe un fagas in care totul sa mearga ca uns. Chiar daca noua personal ne-ar fi asa, tot ar apare un parinte care se imbolnaveste, cineva drag care pleaca dintre noi, o ploaie care sa ne ude la piele cand trebuia sa ajungem la ‘’patru ace’’ la o intalnire, etc.
Cred ca de fapt fericirea ar fi mai degraba acea bucurie a simplitatii pe care s-o traim interior zi de zi, in care sa ne bucuram de un pom inmugurit primavara, de primii fulgi de zapada cazuti pe obrajii nostri, ca putem sa fim multumiti si mai ales recunoscatori pentru ca avem un acoperis deasupra capului, ca suntem sanatosi etc, lucruri marunte care pot face diferenta in viata de zi cu zi, dar care in timp aduc o stare de bine interior.
E absurd sa credem ca cei care ne invata drumul catre o reusita sau ne dau o cale spre aceasta multumire sufleteasca si bucurie interioara, nu traiesc stari de angoasa, suparari, sau ca nu se confrunta niciodata cu lucruri triste sau neplacute in vietile lor, insa un lucru e cert: exista in noi resurse care ne pot face sa luam viata asa cum vine catre noi, in timp ce proiectam premizele catre o viata asa cum vrem noi, o viata care sigur nu va fi roz in picatele, dar care va avea elementele si ingredientele ce ne vor face sa ne simtim vii, palpitand de forta, vibrand de ceea ce suntem cu adevarat, astfel incat sa stim ca viata noastra are un rost si un sens.
Cel mai simplu exercitiu de practicat, in mod sigur l-ati auzit de sute de ori este exercitiul recunostintei, exercitiu zilnic prin care sa aducem la suprafata constientului DE CE-urile pentru care simtim multumire in viata noastra. Iata cateva exemple:
Pentru familia mea
Pentru casa in care locuiesc
Pentru serviciul de unde pot lua un salariu
Pentru afacerea mea care merge mai bine decat anul trecut
Pentru oamenii pe care ii pot ajuta zi de zi prin ceea ce fac
Pentru copii mei
Pentru ca sunt sanatoasa/santos
Pentru masina mea
Etc.
Practic, putem fi recunoscatori pentru tot ceea ce simtim, pentru o meditatie reusita, sau pentru un cadou spiritual primit, orice!
Spor la lista de recunostinte!

Namaste

Dana Țupa

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

© 2021 Purna - Yoga | Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de Centrul UPGRADE

Follow us: