Detoxifierea si importanta ei

O privire atenta asupra corpului uman poate aduce intelegerea faptului ca el functioneaza asemeni unei ‘’menajerii’’, in care exista intotdeauna un ‘’input’’ si un ‘’output’’. Ne-am obisnuit sa facem curatenie in casa in care traim, insa cu greu putem accepta ideea ca propriul organism are nevoie de aceeasi curatenie. Omul se hraneste de cele mai multe ori cu hrana necorespunzatoare, aproape nenaturala, plina de conservanti,  fructele si legumele sunt impregnate cu pesticide, carnea este suprasaturata de hormoni pentru a forta cresterea animalelor, se consuma in exces proteine, aditivi alimentari nocivi, supermarketurile sunt pline desucuri sintetice, indulcite cu inlocuitori ai zaharului, este preferata mancarea superprocesata sau de tip fast-food.

Respiram un aer impur si nu facem miscare in aer liber pentru a oxigena suficient plamanii.

Daca mai adaugam si faptul ca folosim deodorante cu protectie 24h sau mai nou, 72 h, avem tabloul complet al eliminarii insuficiente de toxine ce raman intr-o cantitate mare in organism.

In mod practic, organismul nu poate elimina suficient de repede si de bine reziduurile; nu este de mirare de ce corpul uman incepe sa functioneze din ce in ce mai prost, sa aiba dereglat echilibrul asimilatie-dezasimilatie, sa apara astfel obezitatea, intoxicarea sangelui, probleme la nivel circulator, cardiac, starea de iritare si nervozitate, acneea, migrenele, respiratie urat mirositoare, constipatia, sindromul colonului iritabil, apatia si lipsa de energie. Devenim astfel, pe masura inaintarii in varsta un sui-generis depozit de toxine, depuse in special la nivelul colonului, sub forma unor depuneri cunoscute sub numele de ‘’placa mucoidala”.

In lipsa eliminarii acestor depuneri, apar flatulenta, afectiuni ale ficatului, ale pielii, probleme emotionale, probleme la nivelul rinichilor, etc.

Holismul recunoaste importanta detoxifierii si aplicabilitatea acesteia in eliminarea rapida a unor afectiuni la nivelul corpului fizic, insa si cu repercursiuni la nivel emotional si al mintii.

Exista un numar suficient de mare de posibilitati de detoxifiere, cel mai la moda si mai eficient este cunoscut sub numele de DETOX, sau detoxifierea colonului pe parcursul a mai multor zile de repaus alimentar, dublate de clisme cu cafea organica. In Romania exista cateva centre unde se poate face o astfel de purificare.

La indemana tuturor se afla insa dieta vegetariana, bogata in fibre, dublata de cantitatea suficient de mare de apa bauta zilnic, precum si anumite combinatii de plante pe care le putem lua pentru depurarea si detoxifierea organismului.

Puteti incerca, nu aveti nimic de pierdut, ci doar de castigat frumusete si sanatate!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}