Despre IUBIRE

De cate ori am sau ai spus ca femeie: am iubit prea mult, o sa imi invat lectia si data viitoare nu o sa ma repet aceeasi greseala, ca sa nu mai sufar?

In pieptul meu bate o inima si nu e doar un organ… Este un „instrument” ce-mi permite sa imbratisez viata, natura, pe cei din jur si pe omul iubit, invaluind in caldura iubirii.

A fost gândul care m-a trezit dimineata si stiu ca nimic nu este in plus sau in minus asa cum sunt construita si totul este exact asa cum trebuie.

Imi amintesc de mama: nu spunea vorbe mari, nu spunea „Te iubesc”, ci prin grija ei fata de noi, gandea ca isi demonstreaza cele ce simte.
Inca o vad vie inaintea ochilor mei de copil, cum isi trecea mana prin parul bucle al tatalui meu, in timp ce acesta conducea masina. Si tata, ca barbat, mai inchis si taciturn, nu spunea vorbe multe, dar mama era viata lui.
Iubirea mamei…era iubirea femeii fata de barbatul alaturi de care a crescut de la 19 ani, trecand impreuna prin greutati si bucurii, construind impreuna, dar neuitand nici in cele mai grele momente sa fie prezenta, pana cand tata a plecat din aceasta lume. Atunci, mama s-a simtit pierduta fara de cel care reusea sa scoata tot ce era mai frumos in ea, feminitatea si iubirea.

O simt si acum cand, in ultimele zile de viata, slabita teribil, sprijinita de mine, am simtit nevoia sa o iau in brate, ca si cand as fi vrut sa ii iau ca amintire pana la sfarsitul zilelor mele, caldura trupului, mirosul ei drag, atat de curat, si bratele sfinte, ce mi-au purtat copilaria in culcusul pieptului ei.
In disperare ca ma va parasi curand, mi-am stapanit lacrimile ce trudeau sa nu tasneasca in valuri rostogolite pe obraji. O strangeam la piept, soptindu-i cat mi-era de dor sa o tin asa…m-am trezit cu palmele ei mangaindu-ma pe spate. Tot ea, biata, ma mangaia si ma intrebam de unde mai are putere!?
Din IUBIRE! Iubirea femeii, nesfarsita, plina de compasiune si iertare pentru greselile copilului, sotului, fratelui, iubirea care vindeca si alina.

Unde gaseste femeia puterea de a iubi fara limite? In insasi puterea de a da viata si de a darui totul, fara a masura, caci adevarat este, inima femeii, este un instrument rafinat din care izvoraste iubirea nesfarsita.
Si daca nimic nu e in plus si nimic in minus, o viata fara iubire de daruit, nu are sens.
Cate feluri de a-ti arata iubirea exista?
Multe!
Una ca cea pe care am invatat-o de copil de la ai mei, dar si inca multe altele.

Bucura-te de inima ta si imparte-o cu toti, nefranta si fara a masura ceea ce dai!
Iar de nu poti iubi sau ierta celor gresiti pentru moment, da-le pace si ignora-i, rupe legatura cu ei si mergi inainte.
Nu toti suntem la fel si nu toti dorim aceleasi lucruri. E o cale si un drum pentru fiecare.

Paseste in frumusete!

Namaste calator spre Sine!

Dana Țupa

#danatupa #despreiubire #feminitate

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}