Nu ti se cuvine nimic, totul este un cadou divin

Recunostinta pentru ziua de azi!

Se spune ca nu realizam ce binecuvantati suntem cu ceea ce avem sau suntem, decat in momentul in care, fie pierdem, fie ni se intampla ceva rau.

Poate pentru ca nu puteam compara sau poate pentru ca nu stim, cum ca totul este, de fapt, un cadou si nu ni se cuvine de drept, nimic!

Cand eram copil, nu a avut cine sa ma invete aceasta metoda incredibila a recunostintei, caci parintii mei se rugau in felul lor si, intotdeauna ieseam la liman cand fie nu erau suficienti bani, fie ma imbolnaveam sau altceva de genul.
Aveau credinta lor imensa in puterea binelui, in ajutorul semenilor si al proniei ceresti, iar pe noi ne-au crescut cu dorinta de a face bine celor din jur, la modul efectiv, nu doar verbal sau declarativ, la nivel de intentie.

Cu ceva ani in urma, am inteles cam ce era cu legea rezonantei si cu recunostinta, desi inca mai am limitarile mele, ca orice om.

Mi-au iesit de mult timp fluturii din cap, crezand in mod aberant ca practica yoga este o baghetica magica care iti schimba personalitatea dupa cum iti doresti sau dupa un sablon imaginar, la fel cum am inteles ca pot ajusta ceea ce nu imi place la mine sau consider ca trebuie imbunatatit, folosindu-ma de toate uneltele pe care le stiam: yoga, NLP, EFT, lucrul cu mandale.

La unul din seminariile cu Tony Robbins am avut lectia vietii, as zice, data de cel din aceasta poza. L-am intalnit 2 ani la rand, poza fiind facuta in cel de-al doilea an, cand am rupt efectiv randul de securitate ca sa pot ajunge langa el, spre stupoarea colegelor cu care venisem la seminar și care, nu intelegeau ce vreau sa fac.

Sperasem sa il revad si regretasem ca nu il abordasem cu un an inainte, la acelasi seminar, Unleash the Power Within.

I-am abordat si i-am impartasit faptul ca, il dau mereu exemplu celor cu care fac Sankalpa Yoga (fostul Yoga Scopului), sau la traditionalul eveniment de 21 decembrie, pentru puterea de a merge mai departe si de a face ceva bun cu viata lui.
Acest om pe care il admir, nu are ambele picioare și nu are nici mana dreapta, dar se bucura de viata, asa cum este ea.

A fost momentul de cotitura pentru mine, caci mi-am dat seama cat de mult conteaza sa fii recunoscator pentru lucruri simple: pacea din tara noastra, faptul ca vedem, auzim, avem 2 maini si 2 picioare, folosindu-ne de ele 100% si încă multe alte lucruri simple pe care, in mod obisnuit, parem ca nu le vedem.

Buddha spunea aceste cuvinte intelepte: ”Daca vrei sa iti cunosti viitorul, uita-te in prezent. Iar daca vrei sa afli cum a fost trecutul, uita-te in prezent.”

Si daca e asa, de ce sa nu fiu recunoscatoare pentru ceea ce am, dar sa stiu si incotro ma indrept sau ce vreau sa obtin mai departe?

Impactul benefic al recunostintei zilnice, are efect nu doar la nivel verbalizat, cat trait.

Universitatea din California chiar a facut un studiu prin care, 5 minute de recunostinta pe zi, fac sa creasca starea de fericire a persoanei respective cu 25%, in nu mai putin de 30 zile, fata de cei care nu o practica.

In acelasi timp, recunostinta are un efect benefic si la nivel sufletesc, mai ales pentru cei care sunt perfectionisti de fel si care, traiesc mai mereu starea de nemultumire, gasind chitibusuri sau surse de nemultumire din orice, atat la ei, cât și la cei din jur.

Si pentru ca tot am intrat in 2020 si, cel mai probabil si tu, ca si mine, ne-am facut liste de propuneri cu CE sa facem ca sa ne fie mai bine, hai sa ne intocmim si o lista de recunostinte zilnice pe care, sa o citim in fiecare dimineata dupa ce ne trezim.

Ce zici, te bagi?

Namaste
#calatorspresine
Dana Țupa
#recunostinta #yogascopului #schimbativiata

Scrie-mi cum te-ai simțit făcând acest lucru? Si apropo, daca ai ajuns cumva la menopauza, am un material excelent, GRATUIT, pe care il poti primi pe email, la inscriere.

O sa gasesti tips&trick despre respiratia care te ajuta sa dormi mai bine, mai profund, meditatii de relaxare si tehnici de respiratie care sa te ajute sa elimini rapid puseele de caldura.

Si te astept si pe pagina de facebook , Super Woman by Dana Țupa, unde suntem 240 femei in acest moment delicat al vietii, MENOPAUZA, care se sustin in aceasta perioada a vietii, avem articole, liveuri, webinarii si diverse lucruri postate si super interesante.

 

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}