Cui i se adreseaza/potriveste yoga?

Una dintre cele mai dese intrebari pe care le primim de la cei care ne suna pe telefoanele PURNA Yoga Academy, este daca yoga li se potriveste, sau ce fel de clase consideram noi ca ar trebui sa urmeze, din cadrul ofertei noastre?

Atunci cand ‘’sapi’’ mai adanc, observi ca oamenii isi gasesc motive intemeiate sau nu, bariere ca sa vina la clase de yoga, datorita unor perceptii in ceea ce yoga inseamna. Acestea sunt cultivate constient sau nu prin mass media, insa afecteaza, vrem nu vrem propria viziune.

Iata ce cred majoritatea, cand vine vorba sa inceapa practica yoga:
• Nu sunt suficient de flexibil/a
• Nu mai sunt tanar/a
• Nu am echipament care sa arate intr-un fel… si asta ar presupune costuri suplimentare
• As putea fi evaluat/a de ceilalti colegi, care posibil sa fie mai vechi in practica si mai experimentati si asta m-ar pune intr-o situatie neplacuta in ochii celorlalti sau in ceea ce tine de imaginea de sine
• Nu sunt suficient de slab/a
• Imi e greu sa intru in atmosfera grupului; oare chiar trebuie sa simt ca sunt intr-un grup, sau mai bine practic acasa, dupa carti sau youtube, etc.?
• As vrea sa raman singur/a cu practica mea
• As vrea sa socializez si sa fiu parte dintr-o comunitate unde sa gasesc oameni cu aceleasi interese.
In acest ultim caz, aceasta nu se intampla aproape niciodata la clasele practice unde oamenii se ‘’rotesc’’, vin si pleaca, dar este atat de usor la cursuri de lunga durata, unde ajung sa se cunoasca intre ei si sa simta ca sunt parte dintr-un grup frumos, unit si sudat si sa lege prietenii.

Ca sa conchid cu aceasta scurta nota, yoga nu este doar despre posturi in care te indoi precum guma sau faci musai nu stiu ce posturi de forta.
Sunt tipuri de yoga unde chiar nu ai nevoie sa faci ceva de forta sau sa fii contorsionist, ci mai degraba sa iti lucrezi corpul, sa fii atent la ceea ce se intampla in el, in mintea, emotiile tale si apoi treptat sa cresti gradul de dificultate al posturilor abordate.
Fiecare incepe de acolo de unde se afla in prezent, intrucat orice calatorie incepe cu primul pas.
Yoga nu este insa doar fizica, ci si concentrare a mintii, pranayama, meditatie, cunoastere superioara, fiind o calatorie complexa si atat de frumoasa, cu beneficii incredibile pentru sanatate, calitatea emotiilor traite, transformare personala si de ce nu, spirituala.
Yoga inseamna in primul rand, uniune cu Sursa, cu partea cea mai profunda si sublima din fiecare dintre noi, caci nu intamplator se spune: cunoaste-te pe tine si vei cunoaste astfel intregul Univers, caci ceea ce se afla in tine, se afla oriunde, iar ceea ce nu este in tine, nu se afla nicaieri, fiind una dintre cele mai complete metode de autocunoastere.

Namaste

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}