In realitate, cat de mult iti schimba yoga personalitatea?
Stii genul acela de persoana care crede ca, atunci cand practici yoga mai mult timp, incepi sa plutesti pe norisori aurii, sa fii Zen total chiar si cand se darama lumea in jur, persoana care nu mai are necesitati umane obisnuite precum somn, foame sau sete, nu se supara niciodata si zambetul pe buzele lui/ei este etern?
 
Vorbesc despre acel set de credinte asociat cu un sablon in care, practicantul yoga „trebuie” sa fie intr-un anumit fel sau, mai bine zis, sa fie tot ce el insusi (cel care crede in sabloane) nu poate fi…
 
De fapt, yoga te ajuta sau nu, in directia transformarii personale?
Vestea buna este ca DA, vestea proasta este ca…NU 🙂
 
Yoga poate ajuta si chiar o face!
 
Te ajuta sa cresti interior, intr-un proces de auto cunoastere, slefuieste si cizeleaza ceea ce esti, adaugand noi valente, atribute si calitati, personalitatii tale deja existente.
 
Nu te poate insa schimba fundamental, pentru ca atunci s-ar incalca legi universale, eterne!
 
De-a lungul vietii de practicant yoga si mai apoi, de profesor yoga, am observat straduinta multora de a deveni ceea ce de fapt nu sunt, in eforturi uneori constante, alteori in salturi, abandonand cu dezamagire sau incepand prin a pune masti (evidente false) personalitatii lor si sfarsind in dezamagirea lor si a clientilor.
 
Yoga este inainte de toate eficienta, pentru ca tu sa fii autentic si sa scoata cel mai bun model din ceea ce esti deja sau cu alte cuvinte, cel mai bun tu!
 
Poate ca aceia despre care vorbim, nu realizeaza inca la nivel constient ca, nici macar nu ar fi fericiti cu felul de-a fi imaginat, din simplul motiv ca nu le-ar fi propriu, nu i-ar reprezenta sau cu alte cuvinte, nu ar mai fi ei insisi.
 
Oamenii desopera de fiecare data, ca asa cum sunt ei este cel mai bine, este amprenta personala si ceea ce ii reprezinta in relatia cu cei din jur si cu ei insisi, aducand o congruenta si unicitate specifica.
 
Yoga ajuta sa devii cel mai bun tu, dar nu schimba fundamental personalitatea ta, poate cizela, rafina si armoniza.
 
Exemple de maestri si personalitati:
<3 Yogananda, a fost bland si plin de aspiratie comparativ cu Sri Yukteswar, Gurul sau, o personalitate severa, cu dorinta de independenta financiara si cu o forta spirituala uriasa.
<3 Ramakrishna, bland, compasiv, fervent adorator al lui Kali, acesta a daruit starea de Samadhi tuturor discipolilor sai. Simpla atingere a banilor insa, ii ardea palmele, comparand cu Sri Yukteswar care detinea bunuri si bogatii.
<3 Totapuri, unul din Guru-sii lui Ramakrishna, dur, uscat emotional, l-a ajutat pe acesta sa atinga Samadhi, infigandu-i un ciob in frunte si meditand alaturi de el.
<3 Milarepa, bland, compasiv, plin de forta spirituala, neclintit in practica personala.
 
Si lista poate continua cu Naropa, Tilopa, Marpa, Sivananda, Ramana Maharishi si altii, atat de diferiti intre ei si toti, mari iluminati ai acestei planete.
 
Cateva trasaturi comune: aspiratia catre Divin, dorinta de a ajuta si impartasi, dar mai ales…autenticitatea, pe care nu au tradat-o niciodata!
 
Practica deci fara teama #yoga, caci nu iti va schimba fundamental personalitatea, dar va stii sa creeze cel mai bun tu!
 
Namaste
 
#DanaȚupa
#myyoga #calatorspresine
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

© 2021 Purna - Yoga | Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de Centrul UPGRADE

Follow us: