Chakra Yoga – Muladhara

Ai auzit expresia ”sunt la pamant”? Poate ca, uneori am rostit-o noi insine si atunci, sigur nu aveam o relatie prea buna cu noi insine sau cu…pamantul 
O folosim de multe ori cand consideram ca am esuat sau cand nu stim cum sa iesim dintr-un impas, simtindu-ne inteleniti.
Pamantul cel rodnic si hranitor dispare din constiinta noastra ca si aspect de crestere si datator de seva. Parca mai mult decat oricand, ne opreste evolutia.
Sau poate ca, de fapt, aceasta intelenire vine din intelepciunea care ne spune ca am uitat sa asimilam o lectie importanta sau poate ca ar trebui sa ne inradacinam mai puternic, inainte de a ne lua elan spre a implini cele dorite. Atunci, rezistenta pamantului nu mai este un obstacol, ci un sprijin pentru a putea cladi. Niciun copac puternic nu are radacini plapande!
Elementul pamant, regasit in oasele, dintii, unghiile, reflecta relatia pamantului cu ceea ce numim, corpul nostru. Nimic nu este in plus, nimic in minus!
Pamantul concret si echilibrat in fiinta noastra ne poate ajuta in vitalitate, regenerare, sanatate, stabilitatea mintii in meditatie si de ce nu, rabdare.
Rabdare in atingerea telurilor noastre, DACA sunt specifice si clare.

In ce ar consta practica pentru Muladhara?
Pe langa obisnuita (deja) practica a posturilor corporale, meditatie si tehnici de respiratie yoghina, vom adauga si ingredientul ”pamantean” ce ne poate ajuta in viata de zi cu zi, punand pe hartie ceea ce ne dorim, urmand ca printr-un ritual oferit pamantului, sa sadim semintele implinirilor noastre.

Namaste
Dana Țupa

#chakrayoga #purnayoga #danatupa #yogabucuresti #yogasector1 #inlovewithyoga

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}