Chakra Yoga (1)

#chakrayoga– Partea 1

In sanscrita, cuvantul chakra inseamna ‘’roata’’, chakra fiind o structura energetica care, in scrierile Yoga mai sunt denumite in mod poetic si ‘’lotusi’’(padma-s), iar razele lor numite ‘’petale’’.
In Univers exista 7 planuri/niveluri vibratorii. Conform principiului holografic si al aceluia prin care, tot ce este in Univers exista si in noi, iar ce nu exista in noi nu exista in afara noastra, si in om exista 7 astfel de ‘’antene’’- cate una corespunzatoare fiecarui nivel.
Fiecare din chakre are doua terminatii: una inradacinata in susumna nadi (in interiorul sirei spinarii) iar cealalta aflata la suprafata corpului fizic in cate un punct corespondent.
Omul este un instrument de receptie si emisie pentru fiecare forma de energie provenind din exterior. Colectarea acestor energii se face conform gradului nostru de constiinta, de evolutie, fiecare chackra colectand si transformand, in mod specific, energia subtila nediferentiata si invizibila la origine.
Practicarea posturilor corporale si a tehnicilor de respiratie, reprezinta un imens ajutor in obtinerea unui progres rapid in arta concentrarii mentale si a dezvoltarii personale, precum si in acumularea energiei.
In general, mintea este intr-o permanenta miscare, fiind afectata in fiecare moment de imagini, sunete si alte mesaje care, pot fi percepute prin simturi. De exemplu, cand suntem absorbiti de ceva ce ne captizeaza complet atentia, vom sesiza cum respiratia noastra incetineste si, pentru cateva secunde, se va opri in totalitate. Astfel, se poate corela faptul ca se pot evita fluctuatiile mentale si dobandirea unei concentrari perfecte, prin controlul respiratiei.
In ceea ce priveste abilitatea de a capta o anumita energie din Univers, inainte de toate este necesar a se dezvolta ceea ce se numeste capacitatea de a colecta si de a distribui/emite energia respectiva, prin intermediul modularii pe frecventa acesteia.

ATRIBUTII SIMULTANE ALE CHAKREI:

. centri psihici,
. niveluri de constiinta,
. surse de energie,
. surse de vitalitate si sanatate.

Namaste
Dana Țupa
#purnayoga #calatorspresine #inlovewithyoga #yogaeveryday#yogasector1

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}