Cate ceva despre Chakra Yoga

Daca intelegem ce sunt chakrele, cum functioneaza, ce atributii si mai ales implicatii au in viata noastra, avem dintr-o data la dispozitie instrumente utile de intelegere a noastra si a celor din jur.

Palpabil si pamantean, o idee interesanta de pornire ii apartine lui Victor Frankle in cartea sa ”Men Search For Meaning”, aceea ca dincolo d efaptul ca omul cauta placerea si vrea sa evite suferinta in mod organic, daca este impins dincolo de limita, vrea sa inteleaga DE CE? i se intampla ceea ce i se intampla si astfel poate sa indure acea suferinta mai usor. In caz contrar, nu suntem dispusi si nu putem indura nimic!

Plecand de la aceasta idee, in mod practic si dand la o parte asocierea cu suferinta fizica, exista persoane care incep practica yoga fie din pasiune, fie din nevoia de echilibrare sau in scop terapeutic, fie in scop spiritual sau altceva… Cei mai multi dintre noi, nu intelegem de ce reactionam intr-un anumit fel, de ce suntem predispusi la anumite boli, de ce dormim cat dormim si in pozitia in care dormim, gandim sau simtim intr-un anumit fel. Pentru ca tabloul sa fie complet, de multe ori suntem in parteneriate sau casnicii, ori cu angajati pe care nu ii intelegem de ce sunt asa cum sunt si muncesc in felul in care muncesc. Este posibil sa intelegem o mare parte din toate cele mentionate mai sus? Da, daca intelegem mai multe despre chakre, pentru ca suntem in acest domeniu si putem contribui la aceasta intelegere.

Deci, care sunt atributiile unei chakra:

  • centru psihic
  • nivel de constiinta
  • sursa de energie
  • sursa de vitalitate si sanatate

Evident, in momentul in care stii cum sa conduci in mod constient energia in corp si in chakra/e, dezvolti capacitatea de a directiona si focaliza forme variate de prana catre o chakra anume, la vointa. Este normal, caci poti corela si modela energia pe anumite frecvente si prin aceasta iti poti modelea dupa bunul plac si restructura propria fiinta.

Poate cel mai important lucru din acest ”sistem” este sa cunosti pe langa functionalitatile chakrelor, ce si cum poti lucra pe ele, astfel incat sa ajungi unde doresti. Cateva lucruri practice pe care le facem la Workshopul Chakra Yoga:

  • Teorie despre chakre, cf: Shiva Samhita, Shat Chakra Nirupa, Gorakshatakam, Paramahansa Yogananda, Swami Sivananda, Swami Satyananda Saraswati, Hiroshi Motoyama, etc
  • Practica Hatha Yoga cu concentrare pe chakre, fluxuri de energii si efecte terapeutice, emotional-mentale si spirituale
  • Meditatii pe muzica, boluri tibetane
  • Tehnici de respiratie specifice dinamizarii chakrelor
  • Tehnici de concentrare a mintii
  • Metode de relaxare si vizualizare

Ca sa nu o lungim prea mult, te asteptam cu drag la Studioul nostru, fie la Workshopul Chakra Yoga, fie la clasele noastre practice de Holistic Hatha Yoga sau Cursurile noastre organizate pe Module. Cel mai intens si complet este insa Workshopul Chakra Yoga pe care il tinem aproximativ de 2 ori pe an.

Namaste!

Pentru a respecta Legea Drepturilor de Autor (Legea 8/1996), preluarea acestui articol total sau partial se va face cu link direct catre aceasta pagina, pastrand astfel sursa de provenienta. Orice preluare neautorizata reprezinta o incalcare a drepturior de autor!

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}