Cat de fericit/a esti azi si ce poti face simplu, simplu pentru sufletul tau?

Despre fericirea fiecaruia, prin RECUNOSTINTA

Atat de multe modalitati, tehnici, indicatii sau materiale au aparut despre fericire si viata perfecta, incat de multe ori ne simtim jenati ca noi insine nu am reusit ‘’inca’’ sa simtim fericirea deplina, sa fim plini de bucurie si jovialitate, de bunastare interioara si altele.

Si asta ne aduce tristete uneori, gandind ca ceva e in neregula cu noi, oamenii simpli.

Pana la urma CE AR PUTEA INSEAMNA FERICIREA PENTRU FIECARE?

Adeseori credem in mod absurd, ca altii sunt mai fericiti ca noi pentru ca: au copii daca noi nu avem sau invers, ca sunt liberi sau din contra, ca sunt casatoriti, ca au joburi prin multinationale sau dimpotriva pentru ca sunt liberi profesionisti, ca ne-am nascut pe plaiurile mioritice si ca, si ca…. multe alte astfel de exemple.

De fapt viata nu e o scena in care totul e roz, in care tot ceea ce ni se intampla trebuie sa fie musai pe un fagas si totul sa mearga ca uns.

Chiar daca noua, personal, ne-ar fi asa, tot ar aparea un parinte care se imbolnaveste, cineva drag care pleaca dintre noi, o ploaie care sa ne ude la piele cand trebuia sa ajungem la ‘’patru ace’’ la o intalnire, etc.

Cred ca, de fapt, fericirea ar fi mai degraba acea bucurie a simplitatii pe care s-o traim interior zi de zi, in care sa ne bucuram de un pom inmugurit primavara, de primii fulgi de zapada cazuti pe obrajii nostri, ca putem sa fim multumiti si mai ales recunoscatori pentru ca avem un acoperis deasupra capului, ca suntem sanatosi etc, lucruri marunte care pot face diferenta in viata de zi cu zi, dar care in timp aduc o stare de bine interior.

E absurd sa credem ca cei care ne invata drumul catre o reusita sau ne dau o cale spre aceasta multumire sufleteasca si bucurie interioara, nu traiesc stari de angoasa, suparari, sau ca nu se confrunta niciodata cu lucruri triste sau neplacute in vietile lor, insa un lucru e cert: exista in noi resurse care ne pot face sa luam viata asa cum vine catre noi, in timp ce proiectam premizele catre o viata asa cum vrem noi, o viata care sigur nu va fi roz in picatele, dar care va avea elementele si ingredientele ce ne vor face sa ne simtim vii, palpitand de forta, vibrand de ceea ce suntem cu adevarat, astfel incat sa stim ca viata noastra are un rost si un sens.

Cel mai simplu exercitiu de practicat (in mod sigur l-ai auzit de sute de ori) este exercitiul recunostintei.

Exercitiul zilnic aduce la suprafata constientului DE CE-urile pentru care simtim multumire in viata noastra.

Iata cateva exemple:
💚 Pentru familia mea
💚 Pentru casa in care locuiesc
💚 Pentru serviciul de unde pot lua un salariu
💚 Pentru afacerea mea care merge mai bine decat anul trecut
💚 Pentru oamenii pe care ii pot ajuta zi de zi prin ceea ce fac
💚 Pentru copiii mei
💚 Pentru ca sunt sanatoasa/santos
💚 Pentru masina mea
Etc.

Practic, putem fi recunoscatori pentru tot ceea ce simtim, pentru o meditatie reusita, sau pentru un cadou spiritual primit, orice!

Ti-aduci aminte de jurnalul acela despre care iti scriam acum vreo 2 saptamani?

Daca inca il folosesti, e de bine, daca nu, practica recunostinta cand faci lucrurile constienta, gandind și simtind ce binecuvantare este ca ochii tai vad, ca poti citi, ai un telefon, orice…

Spor la lista de recunostinte!

Scrie-mi cum te-ai simțit făcând acest lucru? Si apropo, daca ai ajuns cumva la menopauza, am un material excelent, GRATUIT, pe care il poti primi pe email, la inscriere. O sa gasesti tips&trick despre respiratia care te ajuta sa dormi mai bine, mai profund, meditatii de relaxare si tehnici de respiratie care sa te ajute sa elimini rapid puseele de caldura. Si te astept si pe pagina de facebook , Super Woman by Dana Țupa, unde suntem 240 femei in acest moment delicat al vietii, MENOPAUZA, care se sustin in aceasta perioada a vietii, avem articole, liveuri, webinarii si diverse lucruri postate si super interesante.

Namaste
#calatorspresine Dana Țupa

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}