In mod evident si in timp ce facem yoga sau altceva, mintea noastra ”maimuta” isi vede de ale sale, exact asa cum a fost obisnuita. Cu alte cuvinte, ne straduim sa ne golim mintea de orice ganduri, astfel incat sa putem fi cat mai atenti la ceea ce facem, dar ne trezim ca mintea ne-a zburat aproape imediat de aici de unde suntem, catre… nu conteaza ce
Greseala imediata pe care o facem, este aceea ca ne fortam sa nu gandim, sau sa fim perfect concentrati si, in loc sa ne relaxam, mai rau obosim intr-o meditatie de exemplu.

De fapt cel mai important lucru pe care ar trebui sa il avem in vedere este MOTIVATIA sau acel DE CE care ne face sa actionam in acel sens?

Pentru ce anume sa facem acel lucru? Ce beneficii avem? Ce obtinem daca facem acel efort?

Daca…putem gasi MOTIVATIA din spatele actiunii respective, putem sa strigam EVRIKA! Mintea va coopera cu intentia noastra si nici macar nu vom depune vreun efort fabulos ca sa ne concentram. Datoria noastra este doar sa gasim raspunsuri viabile la DE CE-urile proprii.

ERORI: daca ne spunem doar ca, de exemplu facem yoga caci e bine pt sanatatea noastra, articulatii, etc, cel mai probabil ca nu vom reusi sa fim cu adevarat eficienti in ceea ce vom face.
Daca insa raspundem unor intrebari asociate placerii, adica sa ASOCIEM senzatii pozitive cu ideea de a face ceva, atunci mai mult ca sigur tot ceea ce vom face va avea succes!

De exemplu: Ce entuziasm as avea daca as avea mai multa energie si m-as relaxa cu adevarat facand yoga? Cum m-as simti atunci cand voi fi capabil/a sa ma relaxez aproape instantaneu si astfel sa fiu fresh? Ce beneficii as avea daca as dormi mai putin si m-as odihni profund? Cu cat as fi mai fericit/a chiar acum daca nu as mai avea dureri de coloana, datorate statului timp indelungat la birou? etc.
Fa acest exercitiu simplu de inspiratie si vei vedea ca in orice arie de interes, MOTIVATIA este cel mai puternic instrument pe care il avem pentru a face diverse actiuni, activitati si pentru a putea avea capacitatea de concentrare ca aliat in eficientizarea vietii noastre de zi cu zi.

Namaste

Dana Tupa

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

© 2021 Purna - Yoga | Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de Centrul UPGRADE

Follow us: