21 septembrie, echinoctiul de toamna si ziua mondiala a pacii

 

O zi a echinoctiului de toamna, cu implicatiile sale astrale deja bine stiute si mentionate in toate site-urile de astrologie, a trecut.
Meditatii, actiuni potrivite si intentii setate au curs pe online media si grupurile de socializare, pentru a aminti momentul.
Coroborat cu ziua pacii, m- am gandit ce inseamna concret vorbind, pacea pentru mine.

Maharishi Mahej Yogi, spunea ca daca 2% din populatia Terrei ar medita zilnic, s-ar eradica violenta si razboaiele. Asta ar fi extraordinar, insa, dupa cum se stie, realitatea este alta.
Gandhi spunea ca schimbarea incepe cu tine, adica, cu fiecare din noi si pe buna dreptate.
Atat timp cat in tine e pace si liniste, se mai rupe o veriga din lantul violentei, al razboiului care incepe in mintea umana si al agresivitatii.
Traind intr-o lume in care ritmul de viata este el insusi de natura Rajasica, grabit, alert si pe fast forward, mai ales daca traiesti intr-un oras aglomerat si unde vrei nu vrei, esti fortat sa te adaptezi si sa tii pasul, e destul de dificil sa ramai seren si intr-o stare de calm si liniste constante, pentru ca viata te impinge de la spate si altfel ai ramane un individ neadaptat in societate.
Si cum ramane cu pacea interioara?
O poti gasi, genera si mentine?

Exista modalitati de meditatie activa sau pasiva, in care da, se poate. Chiar si oceanul in furtuna, are apele adanci linistite.
Cateva ganduri si idei ajutatoare:
. chiar daca esti agitat si preocupat cu activitatile zilei, aminteste-ti ca momentul prezent este unic, irepetabil si merita sa te bucuri de el, caci face parte din viata ta. Iar viata si timpul trait, iti apartin de drept.
. daca observi ca te iei prea in serios, te poti lua un pic „peste picior”, sau sa te amuzi pentru ceva. Si pentru ca legea rezonantei este curata magie, fa-ti un obicei si trimite zilnic prietenilor tai o gluma sau ceva amuzant, ca sa ii bucuri. Ceea ce dai, se va intoarce la tine candva, conform legilor karmice.
. in sufletul fiecarei fiinte, exista liniste, calm si pace. Indreapta atentia ta pe respiratie timp de 5 minute, caci cu siguranta iti poti permite asta. Uneste si topeste mintea ta in respiratie. Te vei duce automat in inima, acolo unde porneste lumina sufletului si a spiritului. Fa din acel loc, fiecare lucru sau activitate, caci daca esti suprasolicitat, mai bine sa cultivi starea de iubire in actiunile tale, decat frustrare si suparare. Rezonanta va intoarce totul la tine ca si frecventa.
. daca te supara cineva si te nedreptateste, pastreaza-ti cu fermitate pozitia, dar nu intoarce ofense si atitudini negative.
Aminteste-ti ca orice om isi doreste sa fie fericit, aceasta fiind ratiunea vietii, iar cel cu care esti in disputa, are aceeasi intentie. Pe cat posibil evita sa intri in conflict si nu primi ” darul” ofenselor, caci pana la urma, fiecare se descrie pe sine prin vorbele si faptele sale. Mai mult chiar, peste un an sau zece, oare chiar va mai conta disputa sau cine a avut dreptate?
. bucura-te de cadoul magic al secundei traite, iar daca nu iti place unde esti si ce faci, schimba, pleaca, nu mai face acea actiune.
. cultiva recunostinta zilnic. Ca oameni, avem tendinta sa ne scufundam cu totul in momentele fericite sau nu si sa uitam ca suntem sanatosi, ca avem o familie, un acoperis deasupra capului, un frigider cu mancare, internet, sau pur si simplu pentru ca traim in pace si nu e razboi… Sunt un milion de lucruri simple pentru care te poti bucura si multumi.

Te-ai nascut sa fii fericit, iar pacea mintii lasa sa iasa la suprafata pacea inimii. Traieste-le cat de mult!

Namaste
Dana Tupa

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}