Adeseori cei care pornesc pe calea practicii yoga, imediat ce incep sa studieze tehnicile de Pranayama sau de Yoga Mintii, in multe situatii considera ca Hatha Yoga este ceva de baza, destinata incepatorilor. Asta cu atat mai mult cu cat Patanjali in Yoga Sutras, a segmentat intregul sistem Yoga in 8 trepte, iar Hatha Yoga este a treia.

Unul dintre cele mai importante SECRETE pentru care ar trebui sa practici Hatha Yoga pentru tot restul vietii: este un sistem care porneste de la corp, dar nu se opreste aici! Nu numai ca iti imbunatateste aspectul fizic si mobilitatea, dar poate cel mai important lucru rezida in intelepciunea de a da Cezarului ce este al Cezarului… Cu alte cuvinte, sa intelegi de ce este important sa faci ceva exceptional pentru corpul tau si nu numai, pentru ca Hatha Yoga:

  • are efecte anti-aging sau cu alte cuvinte, incetineste procesul imbatranirii
  • lucreaza corpul, intareste musculatura, il face armonios si elastic/flexibil,
  • reduce stresul si calmeaza mintea
  • echilibreaza emotional
  • imbunatateste performantele mentale si capacitatea de concentrare
  • imbunatateste substantial starea sanatatii si poate ameliora sau vindeca anumite boli
  • energizeaza
  • aduce stare de bucurie interioara si pofta de viata
  • imbunatateste calitatea somnului si elimina insomnia, iar lista poate continua…

Sa nu uitam ca o coloana flexibila este masura tineretii si a sanatatii! De ce? Pentru ca, atunci cand coloana se rigidizeaza, diversi centri nervosi si energetici aflati in aceasta zona (adica aprox. 98% din ei) nu mai functioneaza normal, aceasta aducand proasta functionare a organelor vitale si degenerarea rapida sau cu alte cuvinte, imbatranirea prematura.

Articulatiile noastre functioneaza impecabil in timpul practicii Hatha Yoga, caci orice postura mentinuta pentru un anumit numar de minute, face sa curga din abundenta Acidul Hialuronic in zonele ”stresate”, adica in articulatiile supuse efortului. Acidul Hialuronic este considerat anti-aging si ajuta la regenerarea tesuturilor.

Este varsta un impediment? Raspunsul este NU! Poti incepe la orice varsta, dar evident, cu cat mai devreme cu atat mai bine! Chiar si dupa 50 ani de exemplu, poti constata imbunatatiri in privinta flexibilitatii articulatiilor daca practici stilul traditional yoga. Cei mai multi constata o imbunatatire a texturii pielii si mai multa vitalitate.

Iata un video de exceptie, care dovedeste cat poate influenta practica Hatha Yoga abordata traditional, atunci cand vine vorba despre mentinerea tineretii si efectele anti-aging. Ce parere ai? Sigur la asta nu te asteptai ca efecte Anti-Aging, corect? 🙂

Namaste!

Dana Tupa

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

© 2021 Purna - Yoga | Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de Centrul UPGRADE

Follow us: