Yoga_alliance

20150220-VIV_5605

 

Cred cu tarie ca atunci cand doresti sa iti imbunatatesti sanatatea, felul in care arata corpul tau, sa iti echilibrezi latura emotional-mentala si daca tanjesti dupa linistea sufletului sau imboldul de a evolua spiritual, cel mai la indemana este abordarea claselor sau cursurilor de yoga traditionala.

Am fondat in 2010, PURNA Yoga Academy, prima scoala de yoga din Romania acreditata la Yoga Alliance USA si am fost primul Yoga Teacher din Romania, acreditata la acelasi for, cu cea mai inalta acreditare ce se poate obtine. In 2014 am tinut primul curs de instructori yoga acreditati international pe Hatha Yoga Traditionala (TTC200) si de atunci continuam in fiecare an.

Cred ca e necesar un timp pentru a te interioriza intr-o postura, util sa poti afla informatii de natura filozofica yoga, care sunt efectele asanelor pe care le practici pentru a obtine efectele scontate si nu doar sa faci yoga ca si sport. Evident iti poti creiona o practica personalizata, abordata holistic, functie de propriile necesitati si chiar e recomandat. De aceea am structurat informatiile pe care le detin si experienta personala, in cursuri variate pentru incepatori, intermediari si avansati, clase pur practice, workshopuri sau retreaturi unde adesori combin tehnicile Yoga cu NLP (programarea neurolongvistica).

Cum am inceput calatoria?

Pe la 16 ani descopeream cartea lui Tufoi si practicam din ea, desi nu prea intelegeam mare lucru… Mi-am pus intrebari mai profunde despre subiectele tratate pe scurt (evident cenzurate) si mi-am dorit sa aflu si sa pot. Am avut mai multi profesori, atat romani cat si straini, pe diferite ramuri yoga, dar omagiul de suflet ramane celui care mi-a deschis drumurile si de la care am aflat despre legea rezonantei, telepatie si practica meditatiei: Teodor Stefanescu.

Dalai Lama, Tanpai Rinpoche, Swami Shivani, Swami Shankarananda Giri, Swami Nityananda, Ajahn Tong, Reinhard Gammenthaler, Ayang Rinpoche, sunt alti profesori de suflet ce mi-au indrumat pasii, unii chiar si timp de 15 ani 🙂

Ce imi place cel mai mult din yoga? Hatha Yoga, Pranayama, Laya Yoga, Kundalini Yoga, Yantra Yoga, pe care le practic de 32 ani.

In paralel cu yoga, pasiunea pentru dezvoltarea personala m-a orientat catre EFT si NLP. In 2004 am obtinut acreditarea de NLP Practitioner, recunoscuta de Asociatia Internationala de Programare Neuro Lingvistica – IANLP, iar in 2012 Master-ul NLP. De ce combinatia Yoga-NLP? Pentru ca o consider utila si eficienta in integrarea mea si nu numai, in societatea in care traiesc. Asa cum spunea si Buddha, calea de mijloc este cea mai buna; tot astfel, Yoga imi aduce partea de spiritualitate de care am nevoie, iar NLP ma ajuta sa ma integrez in societatea in care traiesc zi de zi, dar mai presus de toate, sa pot impartasi sau ajuta intr-un mod eficient pe cei care imi cer sprijinul.

In 2015 am devenit Strategic Interventions Coach la Robbins – Madanes Institute si ca trainer in dezvoltare personala sustin workshopuri, unde aplic intensiv NLP si EFT, pe care le consider remarcabile si cu rezultate imediate, cum este cazul retreatului de Yoga Scopului sau tehnicilor QUANTUM SLIM.

Invat, invat, invat… inclusiv business, intrucat o scoala de yoga presupune mai mult decat cunostinte yoga si practica ei. Si aici imi sunt mentori: Anthony Robbins, Jay Abraham, Lorand Soares, Ciprian Soleriu, Cristian Onetiu.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.