Yoga se califică ca un antrenament aerobic?

Yoga oferă câteva avantaje evidente: reducerea stresului, flexibilitatea musculară, un sentiment sporit de bunăstare. Dar se califică ca un antrenament aerobic?

Activitatea aerobică, caracterizată printr-o creștere a frecvenței cardiace și creșterea utilizării oxigenului de către organism, este strâns legată de îmbunătățirea stării de sănătate și de durata prelungită a vieții; Orientările actuale sugerează că oamenii primesc cel puțin 150 de minute de exerciții aerobice moderate în fiecare săptămână. Cercetările slabe au examinat dacă yoga este exercițiul conform acestor orientări. Acum două studii noi în terapiile complementare în medicină indică faptul că poate fi, cel puțin dacă se face rapid.

Practica yoga în America constă, de obicei, în poziții corporale intercalate , urmate de exerciții de respirație și meditație. Cele mai cunoscute mișcări sunt încorporate în salutul soarelui, o serie de poziții care includ practica hatha yoga, yin yoga si multe altele. Acestea sunt de obicei efectuate la începutul cursurilor de yoga și pot fi printre segmentele lor cele mai exigente. Cu toate acestea, potrivit unei revizuiri a studiului yoga din 2016, energia consumată de cei care se mișcă încet în timpul salutărilor soarelui se compară, în general, cu cerințele unei plimbări de trei mile pe oră. (Acesta a fost cazul atât pentru yoga standard, cât și pentru pozitiile folosite în yoga fierbinte în stilul Bikram.)

Cercetătorii de exerciții de la Universitatea din Miami s-au întrebat dacă yoga ar fi mai benefică din punct de vedere aerobic. Ei au echipat 22 de voluntari sănătoși, adulți, cu măști și senzori care au măsurat consumul de energie și activitatea musculară și le-au dat sa completeze cât mai multe salutări de soare în opt minute. Le-a luat ca timp fie 12 secunde pentru a ține și a curge de la pozitie la pozitie până la trei secunde. (Subiecții au avut experiență yoga.)

Fara a fi surprinzator, facand mai rapid efortul de a face yoga au ars mult mai multe calorii: aproximativ 48 de calorii in medie in timpul sesiunilor de opt minute, comparativ cu 29 de calorii in timpul  salutarile standard. Dar cercetătorii au fost intrigați să afle că cea mai mare parte a efortului a avut loc între poziții, mai degrabă decât în timpul pozițiilor.

Salutările, în special când au fost făcute de trei ori mai repede, au funcționat ca un training intensiv, spune Joseph Signorile, profesor la Universitatea din Miami și autorul principal al studiilor. Trecerea de la pozitie la pozitie a fost similară sprintării, spune el, în timp ce pauzele permit recuperarea scurtă. Opt minute de aproape orice tip de antrenament de mare intensitate se califică ca un antrenament aerob.

Desigur, majoritatea cursurilor de yoga nu sunt structurate așa cum a fost acest experiment. Cei care doresc un efort fizic intens, ar trebui să caute clase precum power yoga, potrivit lui Melanie Potiaumpai, cea care a condus ambele studii ca doctor candidat în laboratorul Dr. Signorile. Dr. Signorile recunoaște virtuțile non-aerobe ale acestui tip de yoga. „Nu spunem că ar trebui să ignori partea meditativă”, spune el. Considerația ghidată a corpului și a sinelui oferă beneficii psihologice semnificative. Dar energia folosită pentru a obține acele câștiguri este cam aceeași ca și cum ați fi petrecut un pui de somn.

Namaste

Sursa

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}