O Afacere PROFITABILA si cu Suflet in Yoga nu este o intamplare,
ci se construieste pas cu pas!


Conversie 

Website

Lista de email

funnel Email marketing

Poti construi o afacere sustenabila, prospera si care sa ajute o multime de oameni 

Yoga este in plina dezvoltare si, in Romania se afla abia la inceput de drum, ca si afacere.
Este insa o problema: in momentul de fata, doar cursurile de formare instructori PURNA Yoga au in programa elemente de business si de marketing.

Asta inseamna ca, indiferent de cursurile de 200 sau de 300 ore la care participi in alte scoli de formare, la final iti iei diploma dar, nu stii nici sa-ti construiesti o afacere, nu cunosti nimic din marketing si nu ai abilitati financiare care sa te ajute sa reusesti sa profesezi in ceea ce iubesti sa faci: yoga 

Ti se pare cunoscut, asa-i?

Ce au in comun majoritatea instructorilor bine pregatiti, altruisti si daruiti?

  • impartasesc din cunoasterea lor
  • schimba vietile multor oameni in bine
  • fac cu pasiune meseria lor

Din pacate, ajung repede la frustrare si la burnout, pentru ca nu stiu:

  • cum sa puna bazele unei afaceri sustenabile si cu risc minim 
  • cum sa creeze comunitati si sa fidelizeze clientii
  • cum sa atraga noi clienti
  • cum sa interactioneze si sa scrie continut de calitate pe bloguri
  • cum sa scaleze o afacere
  • cum sa castige suficienti bani pentru un trai decent si prosper

Construieste cu suflet afacerea ta in yoga

Iti arat pas cu pas, cum sa eviti cele mai frecvente si costisitoare greseli, 

si sa dobandesti abilitatile care iti pot aduce succesul.

Fara compromisuri si in armonie cu propriile tale valori

pasul 1

Califica-te ca instructor yoga printr-un curs care sa iti ofere si modul de marketing si business inclus in formarea respectiva

pasul 2

Deprinde abilitati de business si marketing

pasul 3

Specializeaza-te intr-un domeniu

pasul 4

Schimba mentalitatea de angajat cu cea de freelancer sau antreprenor

pasul 5

Gaseste varianta cea mai putin costisitoare si riscanta pentru afacerea ta

pasul 6

Identifica Avatarul/clientul ideal si niseaza-te

Fii strategica

Pentru a putea trai succesul intr-o afacere Yoga cu Suflet, stabileste-ti din start sau mai bine zis, elimina competitivitatea.

Desi multi specialisti in marketing vorbesc despre ”a fi diferit”, a ”iesi din tipare”, pentru a avea succes in domeniu, aceasta nu va face decat sa-ti amplifica competitivitatea.

Pozitionarea ta in piata te va ajuta sa te focalizezi pe serviciile pe care le oferi, fara a trai in iluzia ca poti ajunge la toate categoriile de clienti.

E suficient sa stii sa asculti ceea ce doreste comunitatea ta si aceasta vine punanad intrebari. Apoi livrand continut si servicii de calitate ca sa ajute in mod real clientii tai, comunitatea ta.


Ce spun studentii despre formarea ca instructor yoga


Esti deja, sau vrei sa devii instructor yoga?

Orice afacere incepe cu o calificare in domeniul respectiv. In cazul de fata, cu formarea ca instructor yoga.

Preferabil sub umbrela Yoga Alliance USA, mai ales daca te bate gandul sa predai international, intrucat este in topul celor recunoscute pe plan mondial si nu vei avea probleme cu o diploma acreditata la ei. Si totul incepe cu un curs potrivit tie! Daca vrei sa citesti mai multe despre subiect, click aici pe articol.  

In momentul de fata, inca functioneaza predarea yoga doar cu 200 ore, dar cu siguranta acest lucru tinde sa se schimbe rapid.
200 ore de formare ca instructor sunt insuficiente pentru deprinderea unor abilitati solide de practica, teorie si predare. De aceea se recomanda o formare completa de 500 ore, cele 200 ore reprezentand doar o baza.

Intrebare: Poti sa predai yoga fara sa faci un curs de formare ca instructor?
Raspuns: Nu prea, sau nu in conditii de siguranta intrucat nu stii cum sa faci ajustari, cum sa oferi variante de practica pentru anatomia specifica clientilor tai sau a afectiunilor lor. Exista o intreaga tehnologie care sta in spate si de aceea, pentru credibilitatea ta, este necesara calificarea. Mai ales daca vrei sa iti deschizi o mica/mare afacere in domeniu. 

Cariera ta incepe cu un curs de formare instructori, transformand astfel pasiunea ta in yoga, intr-o meserie pentru o viata.

Anual, in Romania ies cateva sute de instructori yoga, cei mai multi oprindu-se la formarea de 200 ore.
Cursul de instructori de 200 ore este baza, in timp ce acela de 300 ore, specializeaza intr-un anumit domeniu. Sau asa ar trebui desi, multe scoli ajung sa faca o tocanita de stiluri, pe care le pun intr-un singur curs, fara sa specializeze in ceva anume.

Cu 200 sau cu 500 ore, fiecare instructor isi va cauta calea si specializarea, mai ales daca se intentioneaza succesul si progresul, prosperitatea in domeniu.

Nimeni nu le poate face pe toate si, cu cat intelegem mai repede acest aspect, ca instructori yoga, cu atat ne va fi mai usor sa ne...nișăm si sa avem succes in Yoga Business.

Intrebarea cea mai mare pentru tine este, ce ai TU de gand sa faci pentru calatoria de 1000 de mile, care incepe odata cu decizia ta de a deschide o afacere in yoga?

Capcane, piedici, obstacole

  • Crezi ca cele 200 ore de formare ca instructor sunt suficiente. In realitate, educatia continua te va ajuta sa servesti mai bine interesolor clientilor tai. Adu-ti aminte mereu: Stop Selling, Start Serving!
  • Te simti disconfortabil sa predai in fata altora, nu ai siguranta sau crezi ca nu esti suficient de buna! Toti am trecut prin asta la inceput de drum si, pe masura ce vei preda mai mult, emotiile se vor diminua.
    Multi proaspeti instructori raman blocati in aceasta faza si asteapta sa mai invete putin, ca sa poata sustine sesiuni in fata clientilor.
    Invatarea teoretica si practica personala nu au legatura cu predarea efectiva, in fata unei clase.
  • Ti-e rusine sa ceri bani pe clasele tale pentru ca nu ai incredere in tine inca. 
    Si aici se blocheaza multi proaspeti instructori. Incep sa faca sesiuni gratis cu prietenii, apoi le e rusine sa ceara bani.
    Sau, iau un tarif foarte mic si in scurt timp ajunga sa fie frustrati pentru ca munca nu le este valorizata sau nu-si scot cheltuielile curente decat cu greu.

Solutii

  • Practica, practica, practica. Antreneaza-te zilnic, filmeaza-te si apoi revezi totul, cu agenda si pixul langa tine, notand ce ai de imbunatatit.
    Nu deznadajdui ca nu e ”perfect”. Perfect nu exista si oricand mai ai de imbunatatit cate ceva.
    Fruntea sus si exerseaza!
  • Decide daca vrei sa mergi mai departe sa te specializezi si sa aprofundezi cu 300 ore de formare ca instructor. Sau poate cumperi pachet de 500 ore si obtii si un discount, fata de achizitia lor separata.
    Evident asta daca te formezi la aceeasi scoala de yoga.
  • Incarca-te cu energie si emotie care sa te sustina. Gaseste motivatia de a preda, in loc sa te focalizezi pe teama de a sta in fata oamenilor. 
    De ce vrei sa predai yoga? Care este acel lucru unic pe care il poti darui oamenilor si care sa ii ajute? 
  • Daca ai inca un job si cu predarea yoga nu merge inca dupa cum te astepti, nu renunta la el. Mergi in paralel o perioada de timp.
    Cand vei fi pregatita, fa schimbarea si dedica-te 100% pasiunii tale.

Dezvolta-ti abilitatile in Marketing si Business

Hmmmm... Stiai ca undeva la maxim 5% din cursurile de formare instructori, ofera informatii de marketing si/sau business?Iar in Romania, cu exceptia PURNA Yoga (anul 2022, n.n.), nicio alta scoala de formare nu ofera informatii in aceasta arie.

De ce?
Pentru ca standardele Yoga Alliance USA nu impun decat 5 ore (in cadrul cursului de 200 ore) cu informatii despre business. Atat!
Prin urmare, atat timp cat nu se impune de la acest for tutelar, nu prea isi bate nimeni capul sa invete studentii cum sa razbeasca intr-o afacere.

Asa ca, daca te bate gandul sa iti faci o afacere in yoga si sa nu pastrezi in dulap diploma, ai nevoie de cunostinte in:

  • Comunicare si copywriting
  • Gestionarea unui blog, website
  • Social Media Marketing
  • Contabilitate la nivel de baza
  • Intelegerea pietei si studiul concurentei

Capcane, piedici, obstacole

  • Crezi ca le poti face singura pe toate? Nu iti angaja oameni, opteaza pentru colaborari externe. Vei plati mult mai putin. Sigur ai nevoie de un contabil, de cineva care sa administreze website-ul si sa te scoata din incurcaturi, cand pica. In rest, poti invata
  • Nu incerca sa faci totul. Dintr-odata. Ia-le pe rand! Recomand odata si inca odata si la nesfarsit, cursuri de formare instructori care au inclus Modul de Business si de Marketing. In 2022 doar PURNA Yoga face asta, in Romania.
    Daca nu optezi pentru un curs de instructori la PURNA, atunci poti opta pentru cursul separat de Yoga Business cu Suflet.
  • Nu cere sfaturi persoanelor care nu au legatura cu Yoga sau care nu inteleg deloc domeniul acesta. Te vor sfatui cu ceea ce stiu mai bine dar, informatiile vor fi generale, nu specifice si punctuale.
  • Evita sa faci treaba ”dupa ureche” sau dupa cum bate vantul, fara sa ai o strategie sau o directie.
    Ai nevoie de clarificare. Ia o agenda si scrie ce iti doresti sa faci in viitor. Pleaca de la final catre inceput, identificand pasii pe care ii ai de facut, pentru a nu pierde timp si energie. Si oportunitati, evident!
  • Decide ce fel de afacere vrei sa incepi. Nu risca si nu investi bani intr-un studio de yoga, de la inceput. 
    Mai degraba incepe pe online, pentru ca riscul este minim, aproape inexistent si investitia este de aproximativ 200 euro.

Solutii

  • Lucreaza cu un mentor care are experienta si expertiza in domeniu.
    1 la 1 e ideal, insa e scump.
    Cauta un curs de grup, cu aceleasi interese ca si tine. Va fi mult mai ieftin si vei invata si din experienta celor din grup, odata cu ei.
  • Implementeaza cateva idei si apoi fi gata sa imbunatatesti sau sa schimbi daca se necesita. Fara regrete, cu deschidere.
  • Gandeste-te la ce produse ai putea oferi, fara sa depinda concret de tine si sa-ti aduca bani si cand dormi. Fa o lista si apoi incepe sa implementezi rand pe rand.
  • Comunica clar si eficient ceea ce ofera afacerea ta. Concentreaza-te pe un singur serviciu la inceput, apoi genereaza servicii care sa te ajute sa scalezi afacerea ta. Sper ca nu vrei sa faci acelasi lucru la nesfarsit, in urmatorii 20 ani...
  • Pastreaza-ti autenticitatea, fi tu insati si nu te compara cu nimeni altcineva dintre concurenti. Fiecare cu steaua sa! Fiecare cu Dharma sa! Tu da tot ceea ce ai mai bun, 100%, zi de zi! Restul va urma!

Dobandeste expertiza in domeniul ales

La fel ca toate domeniile, Yoga este vasta. Cei mai multi spun: sunt instructor yoga, dar uita sa specifice in ce s-au calificat anume.
Exista 2 trenduri in scolile de formare:

  1. Unele prefera sa ofere diversitate si cat mai multe stiluri de yoga intr-un singur curs. Singurul beneficiu vizibil este acela ca, studentul ar putea alege un stil favorit, daca nu are deja unul.
  2. Unele prefera sa fie tintite si sa faciliteze specializarea chiar din timpul cursului de formare ca instructor yoga. Personal, vad aceasta un avantaj, intrucat timpul de studiu si practica alocate ajuta la un progres rapid, facilitand si pasul urmator al piramidei.

Daca ai nevoie urgenta de un stomatolog, cu siguranta nu te vei programa la cardiologie sau ORL, corect? 
Tot astfel si cu yoga!

Functie de preferinta ta, te poti specializa in Hatha, Vinyasa, Ashtanga, Nidra, Yin sau alt stil de yoga.
Important este sa stii ce te atrage mai mult si de aceea se recomanda ca, inainte de a participa la un curs de formare ca instructor, sa ai minim 6 luni de practica intensiva.
In aceasta perioada se presupune ca participi la sesiuni cu mai multe stiluri de practica, astfel incat, sa poti decide in cunostinta de cauza ce fel de instructor si in ce specializare vrei sa te califici.

Capcane, piedici, obstacole

  • Vrei sa practici toate stilurile. Sa inveti cat mai mult si sa experimentezi cat mai multe. Aceasta aduce defocalizare si nu te va ajuta sa progresezi prea mult sau repede.
  • Teama de a pierde clienti. Da, te vei adresa unui anumit segment de clienti si nu toti au nevoie de serviciile tale. Nu au acele nevoi pe care tu le poti implini.
  • Nu poti performa pentru majoritatea, intrucat tu respiri stilul pe care l-ai ales. Il vorbesti, il simti si il impartasesti. E foarte bine, de fapt!
  • Ti-e teama de critica colegilor de breasla, de concurenta si de ceea ce vor zice clientii tai.

Solutii

  • Rafineaza-ti cunostintele si invata cat mai mult din domeniul ales. Practica, scrie, impartaseste cu comunitatea ta din experienta.
  • Poti fi un talent unic intr-un domeniu pe care sa-l impartasesti si sa construiesti un Yoga Business cu Suflet in acea directie, cu multa usurinta. Mesajul tau se va raspandi clar, cu usurinta si cu efect.
  • Povesteste despre tine, despre experientele tale in acea specializare/stil yoga. Fa-te inteleasa. Arata ce oferi.
  • Scrie povestea ta de succes. Felul in care ai reusit. Fii o resursa. Fii o sursa de inspiratie. Arata altora si fa-i sa simta ca pot reusi cu tine alaturi.

Gaseste calea catre excelenta

In orice domeniu exista sprinteori si alergatori de cursa lunga. Si exista si performeri de top. depinde doar de tine unde anume vrei sa te pozitionezi in piata yoga.

Pentru a putea fi in top, in varful piramidei, ai nevoie de experienta, de excelenta, de atentie pe clienti, de practica, de invatare si educatie continua. Nu doar in stilul yoga ales, ci si in tot ce sustine adiacent afacerea ta.

Si nu conteaza cat de mare sau de mica este afacerea ta, pentru a fi in top.
Daniel Throsell este poate cel mai tare copywriter al planetei, in acest moment. Si scrie de la el din sufragerie.
Nu are birou si calatoreste la economy.
Asta nu il impiedica sa fie considerat si evaluat ca cel mai bun sau top performer.

Deci... Oamenii te cauta pentru ca ai ce sa le oferi. Pentru calitatile tale si pentru ca ceea ce impartasesti cu ei, ii ajuta, ii transforma si progreseaza.

Cum sa iti urmezi Dharma si sa faci si un Business cu Suflet?

  • Focalizeaza-te pe a servi clientii tai. Pune inaintea banilor, interesele lor. Fii acolo pentru ei, 100%. Comunica cu ei, afla care le sunt nevoile si vino in intampinarea lor, pe cat posibil. Asta este yoga. Este despre altul, nu despre tine, atunci cand predai.
  • Ramai in smerenie, oricat de sus ajungi. Indoiala, framantarile, intrebarile profunde, chiar existentiale, iti sunt de un real ajutor, pentru ca sunt maestrii tai. Din indoieli si intrebari profunde ies la iveala lucruri pe care le poti imbunatati.
  • Ia feedback constant de la clientii tai. Poate uneori te vei simti nedreptatita insa, cauta sa vezi ce ai de imbunatatit in ceea ce livrezi.
  • Povesteste constant despre tine si despre fiecare nivel. Continua sa fii o resursa pentru audienta ta.
  • Specializeaza-te constant. Fii studenta pe viata! Mereu vor fi lucruri noi de aflat sau de imbunatatit.
  • Dedica-ti viata cresterii. Fara crestere, dezvoltare, nu vei putea merge inainte. In cel mai fericit caz, vei stagna, daca nu vei regresa. Lumea va merge inainte, mereu.
  • Umple inima ta cu compasiune si lasa ego-ul deoparte, ori de cate ori poti.
  • Pune pasiune in tot ceea ce faci.
  • Apreciaza-ti clientii si nu uita sa le spui ”multumesc”, ori de cate ori poti.  

Nu uita ca e loc sub Soare pentru toata lumea. La fel si in domeniul Yoga. La fel si daca te bate gandul sa iti deschizi o afacere cu suflet.

Hai sa stam de vorba despre afacerea ta in Yoga cu Suflet