Auzeam zilele acestea ca un blogger celebru sufera de sindromul tunelului carpian si are interzis la selfie-uri 😅
Amuzant sau nu, printre beneficiile lumii moderne, probabil ca telefonul si tableta au devenit un fel prelungiri ale mainilor, insa uneori in detrimentul acestora.
Se pare in in SUA, sindromul de tunel carpian (CTS) afecteaza peste 8 milioane de persoane printre care numeroase celebritati, tocmai pentru ca orice activitate repetata si indelungata ca scrolling, texting dar si altfel de activitate repetitiva care pune presiune la nivelul incheieturii poate provoca acest sindrom.
Actrita Jessica Alba credea ca e in plin atac de cord cand in miez de noapte s-a trezit cu palma si bratul amortite.

Tunelul carpian este un canal strâmt, care se găseşte în centrul încheieturii mainii iar de-a lungul acestui canal trece nervul median cel care da sensibilitate si mobilitate anumitor parti ale mainii. Sindromul este cauzat de iritarea acestui nerv prin presarea de ligamentului caprian. Conform studiilor, femeile au un risc de 3 ori mai mare de a suferi de acest sindrom decat barbatii.

Fie ca simti deja o sensibilitate sau doar vrei sa previi, yoga te poate ajuta prin posturi usoare si putin solicitante dar eficiente. Desigur, cazurile avansate trebuie tratate medical.

In fiecare luni, de la ora 17:30-18:30 la Yoga Slow Flow cu Nico Mihalache, vom lucra in mod deosebit incheieturile palmelor, bratelor si umerilor 👐💪

Insasi Anjali mudra 🙏 pe care o utilizam alaturi de salutul Namaste, este un exercitiu util si foarte placut.

Namaste 🙏
Nico Mihalache

CITESTE SI: DESPRE MANDALA PERSONALA

#purnayoga #myyoga #yogainlife #yogaeveryday #inlovewithyoga

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

© 2021 Purna - Yoga | Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de Centrul UPGRADE

Follow us: