Oricine isi doreste pastrarea tineretii pentru cat mai mult timp, nu doar pentru ca batranetea vine la pachet cu o multime de impedimente pe care, constient sau nu, uneori vrem sa le deturnam catre intelepciune, maturitate si serenitate, pentru a ne da un ‘’boost’’ si a ne face sa ne simtim bine.

A devenit un lucru obișnuit ca oamenii să experimenteze anxietatea pe măsură ce se apropie de „sezonul lor”. De exemplu, unele Vata (constitutia dominate de aer), anticipând aspectul rece și uscat al iernii, pot experimenta anxietatea. Tipologia Pitta (constitutia dominate de bila) este dominata de elementele ayurvedice de foc și apă si de sezonul cald.

Tipologiile Pitta sunt cele mai predispuse in sezonul cald la dezechilibru. De aceea, inainte de inceperea sezonului e bine sa urmam cateva sfaturi despre mentinerea relatiei dintre noi si ceilalti, cu prietenii sau chiar cu partenerul de viata.

1.Fa muuuuulte dusuri reci.

O practică de vară care te ajută să rămai calm și prietenos cu tine si cu ceilalți. Fă-ți o favoare, da toate dispozitivele electronice pe silent si ia-ți temperatura corpului de jos in sus. Foloseste un ulei bland alcatuit din nuca de cocos și uleiuri esențiale de trandafir și lemn de santal sau de geraniu de trandafir. Ridica picioarele în sus pe perete timp de 10-25min, iar mai apoi fa un dus sau o baie rece. Efectele vor fi uimitoare

2.Fii flexibil.

Tipologia Pitta este cunoscuta pentru determinarea si ambitia sa; ne străduim deseori să realizăm totul de pe listele de sarcini, mai ales in sezonul cald. Doreste-ti in acest an sa deschizi energia improvizării cu intenția de a crea mai mult spațiu în programul tau. Simte-te confortabil în momentele tale de relaxare, neglijeaza elementele neesentiale din lista de to do si concentreaza-te pe persoana ta.

3.Bucura-te de existenta ta

”Daca as fi cunoscut de la inceputul practicii mele in yoga aceste informatii de baza, as fi scutit multe framantari despre nereusite, intrebari inutile si as fi adaptat practica personala yoga, mai repede spre reusita catre ceea ce doream sa obtin”. Dana Tupa

4.Inconjoara-te de frumusete

Vederea și viziunea sunt conduse de pitta catre lucruri minunate și rafinate. Când te simti speriat, umpleți casa sau biroul cu unele dintre florile preferate; sau vizitați o galerie de artă, o grădină botanică sau un parc. Ofera-ti un tratament de zeita, folositi puterea vindecatoare a frumusetii si bucurati-va de momentele verii.

5. Roaga-te
Lumina divină se manifestă prin elementul de foc – în primul rând, ca focul luminos din inimă. În cartea sa Yoga și Ayurveda, David Frawley scrie: „Acesta este adevăratul foc interior sau lumina de la care toate celelalte incendii își dau lumina și energia prin reflecție. Este văzătorul tuturor și întregul univers este trupul său „.

Conectarea la divin prin rugăciune, meditație sau orice practică bhakti, poate ajuta la menținerea ego-ului sub control si linistea claritatii tipologiei Pitta.

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

© 2021 Purna - Yoga | Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de Centrul UPGRADE

Follow us: