Recunosc cinstit ca si eu, ca si tine, sper ca noul an pe care il incep la 1 ianuarie, sa fie mai bun decat cel anterior, pentru ca orice stagnare nu duce la ceva pozitiv, ba din contra. Dar orice schimbare vine cu ceva eforturi de depus, pana cand devine o a doua natura sau un ritual de viata, obisnuit.
Sunt si persoane care sustin ca a dori o schimbare, inseamna sa recunosti ca ceva nu e ”ok” in viata ta. Este si asta o idee buna, insa omul este intr-o evolutie constanta si atunci cand nu mai avem nimic de dobandit sau de visat, ne aplatizam si ne complacem intr-un ”caldut”, care mai devreme sau mai tarziu, ne va plictisi si ne va duce catre mediocritate.
Scriam in postarea anterioara, ca aspectul ”magic” pe care il are un ritual, nu vine din faptul ca punem sub Luna Plina un ceaun cu ierburi de leac si picioare de broasca, apoi amestecam de 3 ori intr-un sens, rostind incantatii, ci mai degraba, din faptul ca facem un lucru repetitiv, cu luare aminte si din toata inima
Iar daca ne dorim sa schimbam ceva in viata noastra, cum ar fi de exemplu, un obicei, putem aplica cativa pasi care vin din NLP (programarea neuro lingvistica):
1. Scrie problema sau situatia pe care vrei sa o schimbi, in detaliu.
2. Descrie CUM ar trebui sa fie situatia sau ceea ce vrei sa obtii, fara insa a descrie felul cum decurge procesul obtinerii sau pasii intermediari, ci doar finalul.
3. Scrie lucrurile neplacute pe care le vei retrai mereu si mereu, DACA NU faci acea schimbare sau nu depasesti acel obstacol. Marea majoritate a oamenilor fac schimbarile cand ajung la suprasaturatie, mai deloc inainte si, dupa cum spunea genial, Einstein, este o nebunie sa faci iar si iar acelasi lucru si sa te astepti sa obtii un rezultat diferit. Mai pe limbaj modern, la acelasi input, iese intotdeauna acelasi output
4. Descrie obiectivul tau la timpul prezent, fara negatii si citeste-l in fiecare dimineata, imediat dupa ce te-ai trezit. Odata ce mesajul tau va intra in subconstient, acesta va incepe sa lucreze in favoarea ta si sa te ajute sa obtii ceea ce ai scris pe hartie.
5. Incheie intotdeauna cu recunostinta pentru ceea ce esti, traiesti sau ai in momentul prezent. (vezi articolul anterior scris, ca sa intelegi cat de simplu este sa fii recunoscator)
6. Observa schimbarile sau sincronicitatile ce incep sa apara in viata ta: primesti noi informatii, vei avea idei noi legate de intentia si scopul tau, cunosti oameni noi, incepi sa ai noi obiceiuri, sa citesti carti diferite sau sa mergi la anumite seminarii, workshopuri…totul se desfasoara in ritm natural, de parca o mana nevazuta coordoneaza toate acestea, congruent cu ceea ce ai asternut pe hartie.
7. Lasa-te in voia sortii sau cu alte cuvinte, abandoneaza-te ca fiinta umana, dar si intentiile tale. Lasa-te in mana Providentei si nu seta nimic din cele ce crezi ca se vor intampla sau felul in care se vor intampla.
Chiar daca pare mult de facut sau greu, incearca si nu vei regreta. Caci doar la prima vedere pare complicat, pentru ca odata dobandita abilitatea, devine automatism.
Aaaa, si sa nu uit! Profita de momentul Solstitiului de iarna (noaptea dintre 20-21 Decembrie) pentru a face schimbari majore in viata ta.
Follow your dreams!
Namaste
Dana