Practica yoga cuprinde o gama larga de beneficii care ne ajuta in prevenirea riscului de cancer.

Yoga este una dintre cele mai benefice tipuri de activitate fizică pe care le putem face și, in acelasi timp, să ne simțim mai bine. In momentul in care trecem de la o poziție la alta, aproape că putem simți calmul și liniștea care ne înconjoară. Stresul, problemele, durerile pur și simplu dispar. Nu este o surpriză faptul că mai multe studii au confirmat beneficiile uimitoare ale sănătății asanelor .În timp ce unele dintre aceste beneficii sunt mai bine cunoscute, altele nu sunt atât de familiare. De exemplu, știați că yoga ajută la prevenirea sau tratarea cancerului în mai multe moduri decât unul singur? Da, este adevarat! Să vedem cum!

1.Yoga întărește sistemul imunitar

Imunitatea puternică nu este doar importantă pentru a evita virușii, cum ar fi gripa din timpul iernii. Dacă dorim să fim sănătoși (și fericiți) atunci întărirea sistemului imunitar este o necesitate. De ce? Deoarece scopul principal este de a ne asigura că toate sistemele din corpul nostru funcționează corect. Eșecul unui sistem afectează și funcționalitatea altui. De aceea ne îmbolnăvim și chiar dezvoltăm boli grave cum ar fi cancerul.

Probabil că te întrebi cum yoga întărește sistemul uman și previne cancerul? E simplu; practicarea diferitelor asane scade hormonii de stres care afectează imunitatea. De asemenea, yoga are efecte favorabile asupra plămânilor și a tractului respirator. În plus, această practică veche este, așa cum mulți dintre noi știm, perfecta pentru detoxifiere. Eliminarea toxinelor din organismul nostru, le împiedică să se dezvolte și provoacă probleme semnificative de sănătate.

Pe lângă prevenirea cancerului, yoga este utila pentru cei care se luptă deja cu această boală severă. Desigur, este nevoie de mai mult decât trecerea de la o poziție la alta pentru a invinge cancerul, dar această activitate fizică cu impact redus oferă purificare, rezistență, relaxare; toate acestea fiind necesare pentru recuperare. În plus, ne ajută să fim mai pozitivi, iar mentalitatea are influențe majore în recuperarea și tratamentul cancerului.

2.Yoga reglează tensiunea arterială

Milioane de oameni din Statele Unite și din alte părți ale lumii au presiune ridicată sau hipertensiune arterială. Deși mulți știu că tensiunea arterială crescută crește riscul bolilor cardiovasculare cum ar fi atac de cord și accident vascular cerebral, majoritatea nu știu că aceasta ridică, de asemenea, șansele de a dezvolta cancer. Yoga este o modalitate foarte bună de a atenua aceste scenarii nefericite. Efectuarea diferitelor poziții reglează tensiunea arterială prin stimularea relaxării  în corpul nostru. De asemenea, yoga păstrează arterele pliabile în corpul nostru, pentru a promova fluxul sanguin sănătos.

3.Gestionarea greutății

Excesul de greutate este dăunător pentru sănătatea noastra și crește șansele de a dezvolta boli grave, inclusiv cancer. De exemplu, persoanele supraponderale / obeze sunt mai predispuse la cancer de sân, cancer de colon și rect, pancreas, endometru (căptușeală uterină), esofag și cancer renal, comparativ cu cei cu greutate sănătoasă. Este sigur să spun că yoga este destul de subevaluată în acest aspect. Când căutam sfaturi și trucuri diferite pentru a pierde câteva kilograme, nu veți vedea „practică yoga regulat” pe majoritatea acestor liste. Yoga, totuși, este o soluție foarte eficientă de pierdere în greutate. Acum, probabil, vă întrebați cum este posibil acest lucru, deoarece nu vă rupeți nici măcar o sudoare … Păstrarea în greutate prin yoga nu înseamnă arderea mai multor calorii decât consumați prin mâncare! Funcționează în diferite moduri, cum ar fi îmbunătățirea digestiei, care este necesară pentru scăderea în greutate, eliminarea toxinelor și schimbarea mentalității pentru a face alegeri mai sănătoase în ceea ce privește nutriția.

Să nu uităm că yoga ne îmbunătățește flexibilitatea și rezistența, permițându-ne să efectuam alte activități fără a ne obosi prea repede. Mai mult, reducerea stresului prin yoga ne ajută să evitam consumul de alimente, ceea ce este deosebit de important pentru cei care tind să supraviețuiască pentru a face față stresului.

4.Yoga reduce inflamația

Inflamația în corp este cauza principală a multor boli, inclusiv a cancerului. Cancerul de colon, cancerul de ficat, cancerul de prostată, melanomul cutanat etc. sunt toate asociate cu inflamația care reprezintă răspunsul organismului la leziuni, stres, infecții, dezechilibru hormonal și așa mai departe.

Yoga are o abilitate extraordinară de a ajuta la prevenirea acestor boli prin reducerea nivelurilor de stres care, inhibă inflamația și diminuează cantitatea de celule pro-inflamatorii din organism.

Si acum, ca o mica concluzie:

Cu o gamă largă de beneficii pentru sănătate, nu este deloc de mirare de ce yoga este în mod egal (dacă nu mai mult) populara astăzi, așa cum a fost secole. Yoghinii experimentati, cu bucurie, vor recunoaste ca arata si se simt mai bine datorita asanelor pe care le fac in mod regulat. Dacă încă nu practicați yoga, este timpul să începeți. Aceasta va îndepărta numeroase boli, va preveni cancerul sau vă va ajuta să o gestionați și veți îmbunătăți sănătatea și bunăstarea. În plus, vă veți simți mai fericiți și mai încrezători.

Daca vrei sa incepi practica yoga, consulta calendarul nostru aici , si vezi detalii despre cursurile noastre.

Namaste,

Echipa PURNA Yoga Academy

Sursa: https://www.yogitimes.com/article/minimize-risk-cancer-yoga-health

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

© 2021 Purna - Yoga | Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de Centrul UPGRADE

Follow us: