Echilibrul Corp-Minte-Spirit

Dincolo de stresul cotidian, de conditii socio-politico-culturale, sau de joburile solicitante in care ne-am obisnuit sa ‘’functionam’’, stiintific se constata faptul ca majoritatea oamenilor sufera de afectiuni diverse, ca urmare a emotiilor negative si a stresului cotat la o limita aflata peste pragul de suportabilitate. Exista situatii in care oamenii sunt intr-o stare critica din punct de vedere al vitalitatii, au diverse manifestari care ii uimesc pur si simplu pe doctori, acestia din urma ridicand de multe ori din umeri in fata unor evidente ce depasesc capacitatea de intelegere a unor manifestari la nivelul corpului fizic, fara un substrat concret evidentiat prin lista de analize medicale inscrise in parametri normali. Este ceea ce se numeste psihosomatizare a unor stresuri cumulate si manifestate prin emotii negative traite in mod repetitiv o perioada de timp mai scurta sau mai lunga.

In mod evident, corpul reactioneaza si trage un semnal de alarma pentru a ne ‘’forta’’ sa ne oprim din mersul accelerat al vietii noastre, in care uitam ce inseamna relaxare, destindere, natura.

Este momentul in care holismul vine cu forta si aplica o serie de legi si intelegeri de natura spirituala si nu numai, privind omul ca un intreg: corp – minte – emotii – spirit.

In ultimii ani au aparut numeroase specializari si procedee holistice, bine conturate, perfect aplicabile diverselor afectiuni, insa cu efecte si la niveluri profunde.

Sa nu intelegem in mod gresit faptul ca medicina alopata ar fi inutila: ea este un cumul de experiente si isi are un loc binemeritat in spatiul vindecarilor. Nu am putea trai fara medicina alopata, fara chirurgie! O completare si o intrepatrundere a celor doua sisteme: alopat si holistic este de dorit, astfel incat sa tratam intotdeauna cauza si nu efectul si mai mult, sa avem la dispozitie veritabile unelte prin care omul sa redevina ceea ce a fost din totdeauna a fi: un intreg!

Holismul se apleaca asupra umanului, prin prisma intelegerii superioare, a cauzei ce genereaza efectul si a armoniei. Deloc intamplator, in Beijing exista spitale fara medicamente, in care dotarea tehnologica medicala este moderna, insa se foloseste pentru a evidentia un diagnostic si pentru a urmari progresele vindecarilor naturale. (http://http://www.youtube.com/watch?v=zS54C5G0LJo&feature=player_embedded)

Pe de alta parte, Masaru Emoto a evidentiat mai mult decat stiintific efectele gandurilor si emotiilor noastre asupra apei si in fapt, asupra noastra.

Gary Craig este cel care a perfectionat EFT (emotional freedom technique) si el avand demonstratii stiintifice asupra efectelor acestei proceduri aplicate diferitelor persoane.

Sunt doar cateva exemple prin care putem urmari intelegerea viziunii holistice si aplicabilitatea ei, o ‘’tehnologie terapeutica’’ a viitorului.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}