yoga nlFiindca petrecem prea mult timp in scaunul de la birou ori in cel de masina, coloana vertebrala si deci pozitia corpului are de suferit.

Iti prezint mai jos o solutie eficienta si utila, pe care am aflat-o in timpul sesiunilor de terapie cu ace infipte cu multa dragoste de catre acupuncturista mea, specialista in medicina traditionala chineza.

N-am sa intru in amanunte legate de acupunctura, ci voi descrie scurt si la obiect un truc simplu si la indemana oricui pe care il poti aplica oricand, chiar si stand pe scaunul de la birou ori pe canapea, pentru a-ti imbunatati postura corporala.

Fie ca stai in sezut (ceea ce ar fi ideal) sau ca esti in picioare, ridica-ti plamele cu fata in sus. Exact cum procedam in timpul meditatiei de interiorizare sau in shavasana, la studio. Respira adanc, controlat si ramai cu palmele in sus, constientizand modul in care se simte musculatura spatelui si coloana vertebrala.  Stai astfel atat cat iti permite timpul, dar cel putin 4 minute.

Daca reusesti sa introduci tehnica palmelor in sus in rutina zilnica, dupa aproximativ doua saptamani cei din jur vor observa efectele, iar tu le vei resimti probabil din prima clipa: o respiratie mai usoara, piept deschis, postura armonioasa.

Din perspectiva acupuncturii, meridianele chinezesti care trec prin interiorul palmei, din zona pieptului, brat si antebrat sunt meridianul Inima, Plamani si Pericard.

Meridianul Plămân se asociază energiei Taiyin (mai marele Yin), elementului metal, organului plămân, are un maxim de funcționare între 3 am. și 5 am., având pornirea în umăr și cu extensie pe mână în jos până în degetul mare. Blocajele acestui meridian conduc la faringe, laringe, gât, astm, lipsă de aer, emfizem, bronșite, dureri de cot, umăr și încheietura mâinii, difragmă contractată, diaree, constipație sau colici.

Meridianul Inimii se asociază energiei Shaoyin (mai micul Yin), elementului foc, organului inimă, are un maxim de funcționare între 11 am. și 1 pm., având pornirea sub braţ, se extinde pe mână prin cot, terminându-se pe degetul mare. Blocajele acestui meridian conduc la dureri faciale, de cap, de mâini, înţepături sau amorţeli ale mâinilor, încheuetura mâinii slăbită, sindromul tunelului carpian, durere de spate în zona paralelă pieptului, varice sau glezne umflate.

Meridianul Pericard (mai este denumit şi Meridianul Sexului sau Meridianul Circulaţiei) se asociază energiei Jueyin (absolutul Yin), elementului foc, organului pericard, are un maxim de funcționare între 7 pm. și 9 pm., având pornirea în partea laterală a pieptului, coboară pe faţa interioară a braţului până în palmă în mijloc, terminându-se în capătul degetului mijlociu. Blocajele acestui meridian conduc la probleme hormonale, schimbări de dispozişie, depresie, probleme cu ochii, bufeuri, palme umede, ateroscleroză, infarct, tahicardie, subsuori umflat şi dureroase, tulburări de sete, foame şi somn.

Pornind de la aceleasi principii, Hatha Yoga, Yin Yoga, Tai Chi-ul sau Qigong-ul urmaresc prin anumite miscari/posturi sa elibereze si sa armonizeze curgerea energiei prin corp. De aceea efectele acestor practici asupra sănătății practicanților sunt de ușor de obținut, au afecte persistente în timp și atât de vizibile.

Mai multe despre meridianele chinezesti vei afla la clasele de Yin Yoga ale Corinei, iar pana atunci ofera-ti zilnic cateva minute si aplica tips-ul de mai sus. Rezultatele te vor uimi.

Namaste!

Ella pentru PURNA Yoga Academy

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

© 2021 Purna - Yoga | Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de Centrul UPGRADE

Follow us: