ATENTIA SI EFICIENTA REZULTATULUI

In mod evident, si in timp ce facem yoga sau orice alta activitate, mintea noastra ”maimuta” isi vede de ale sale, exact asa cum a fost obisnuita. Cu alte cuvinte, incercam sa ne golim mintea de orice ganduri, astfel incat sa putem fi cat mai atenti la ceea ce facem, dar ne trezim ca gandul ne-a zburat aproape imediat de aici de unde suntem catre… nu conteaza ce
Greseala imediata pe care o facem, este aceea ca ne fortam sa nu gandim sau sa fim perfect concentrati si, in loc sa ne relaxam, mai rau obosim intr-o meditatie.
De fapt, cel mai important lucru pe care ar trebui sa il avem in vedere este MOTIVATIA, sau acel DE CE care ne face sa actionam in acel sens?
Pentru ce anume sa facem acel lucru? Ce beneficii avem? Ce obtinem daca facem acel efort?

Daca…putem gasi MOTIVATIA din spatele actiunii respective, putem sa strigam EVRIKA! Mintea va coopera cu intentia noastra si nici macar nu vom depune vreun efort fabulos ca sa ne concentram.

Datoria noastra este doar sa gasim raspunsuri viabile la DE CE-urile proprii.

Citeste si: Exista aliniament in practica yoga?

ERORI: daca ne spunem ca, de exemplu, facem yoga pt ca e benefică sănătății noastre, articulatiilor, etc, cel mai probabil ca vom reusi sa fim suficient de eficienti in ceea ce vom face.
Daca insa raspundem unor intrebari asociate placerii, astfel incat sa ASOCIEM senzatii pozitive cu ideea de a face ceva, atunci, mai mult ca sigur tot ceea ce vom face, va avea succes!
De exemplu: Ce entuziasm as avea daca as beneficia de mai multa energie si m-as relaxa cu adevarat facand yoga?
Cum m-as simti atunci cand voi fi capabil/a sa ma relaxez aproape instantaneu si astfel sa fiu fresh?
Ce beneficii as avea daca as dormi mai putin si m-as odihni profund?
Cu cat as fi mai fericit/a chiar acum daca nu as mai avea dureri de coloana, datorate statului timp indelungat la birou? etc.

Faceti acest exercitiu simplu de inspiratie si veti vedea ca in orice arie de interes, MOTIVATIA este cel mai puternic catalizator pe care il avem la dispoziție pentru a face diverse actiuni, activitati si pentru a putea avea capacitatea de concentrare ca aliat in eficientizarea vietii noastre de zi cu zi.

O zi inspirată sa ai!

Namaste
Dana Țupa

Citeste si: 10 minute de yoga dimineata, iti transforma ziua!

#eficienta #stopareagandurilor #minteacaaliat #atentia #dharana #inlovewithyoga #yogaeveryday #yogasector1 #yogabucuresti #purnayoga

Scrie parerea ta

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate*

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}